.

.

Προσφορά
Άλλοι Ωκεανοί... Άλλοι Κόσμοι...

Άλλοι Ωκεανοί... Άλλοι Κόσμοι...

69,50 €
39,50 € Έκπτωση 30,00 €

Γιώργος Μπαλάνος

Μια από τις συγκλονιστικότερες και πληρέστερες μελέτες του σημαντικότερου ερευνητή και συγγραφέα του παράξενου στην Ελλάδα.

(ΝΕΑ ΤΙΜΗ-ΝΕΟ ΜΕΓΕΘΟΣ!)

Λένε ότι η θάλασσα είναι η Μητέρα των Ονείρων, αλλά από ποιους παράξενους κόσμους μπορεί να πηγάζουν τα όνειρα αυτά; Και τι μπορεί να κρύβεται κάτω από τα σκοτεινά νερά των απέραντων υγρών αβύσσων;

Ποσότητα

Συγγραφείς

Η πληρέστερη, αναλυτικότερη και πλουσιότερη έρευνα στα θέματα των μυστηρίων της θάλασας στην Ελλάδα, και πιθανότατα και στο εξωτερικό! Ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά έργα του Γιώργου Μπαλάνου.

Οι άνεμοι που πνέουν από τη μεριά της θάλασσας συχνά φτάνουν φορτωμένοι με θαυμαστές και παράξενες αφηγήσεις, με γοητευτικές ιστορίες και εικόνες αληθινής φαντασμαγορίας... όλα εκείνα που συνήθως αποκαλούμε “Θρύλους της Θάλασσας”.

Και οι θρύλοι αυτοί έχουν τόσα πολλά να πουν, για παράξενα, φασματικά καράβια που θα ’λεγε κανείς ότι τα γεννά η νύχτα και τα οποία αρμενίζουν αιώνια πάνω στα κύματα ή και τους ουρανούς αναζητώντας μάταια κάποιο χαμένο λιμάνι... Γι’ αλλόκοτα πλάσματα που βγήκαν για λίγο στην επιφάνεια πριν ξαναγυρίσουν στα υγρά σκοτάδια των βυθών και για παράξενα όντα που τα κύματα ξέβρασαν σε κάποια ερημική ακτή... καθώς και γι’ άλλα όντα που τα θυμούνται μονάχα οι θρύλοι και οι παραδόσεις.
Ψιθυρίζουν ακόμη κάποιες τρομακτικές ιστορίες για καράβια που βρέθηκαν να περιπλανιούνται άδεια ή με ολόκληρο το πλήρωμά τους νεκρό... και γι’ άλλα πλεούμενα που χάθηκαν για πάντα αν και αρμένιζαν σε ήρεμες, γαλήνιες θάλασσες.
Μιλούν ακόμη και για τον αγώνα μερικών ανθρώπων να ρίξουν μια ματιά πίσω και πέρα από το πέπλο του Αγνώστου. Αφηγούνται για αλλόκοτα φωτεινά αντικείμενα που κινούνται κάτω από τα νερά καθώς και για μυστηριώδεις σκοτεινές μορφές που πλέουν κάτω από τα κύματα... Για απόκοσμα σκάφη που φτάνουν από τον ουρανό για να βουτήξουν στους ωκεανούς μας, καθώς και για άλλα, που αναδύονται από αυτούς για να χαθούν μετά ανάμεσα στ’ αστέρια, δίχως κανείς να ξέρει από πού έρχονται ή για ποιο σκοπό.

Και τέλος οι θρύλοι, όπως και οι ανθρώπινες αναζητήσεις, προσπαθούν να βρουν μια απάντηση σε όλα αυτά τα αινίγματα οδηγώντας μας αναπόφευκτα σε δρόμους αναζήτησης άλλων, μυστηριακών κόσμων πέρα από το δικό μας.

Με πλουσιότατο ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου.
Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά περιεχόμενα πατώντας στην επιλογή "Μεταφόρτωση" δίπλα από το "Άλλες Πληροφορίες" (αρχείο pdf). 

14,5 x 21 εκ., 526 σελ. 

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: