


Γιώργος Μπαλάνος
Μια από τις συγκλονιστικότερες και πληρέστερες μελέτες του σημαντικότερου ερευνητή και συγγραφέα του παράξενου στην Ελλάδα.
(ΝΕΑ ΤΙΜΗ-ΝΕΟ ΜΕΓΕΘΟΣ!)
Λένε ότι η θάλασσα είναι η Μητέρα των Ονείρων, αλλά από ποιους παράξενους κόσμους μπορεί να πηγάζουν τα όνειρα αυτά; Και τι μπορεί να κρύβεται κάτω από τα σκοτεινά νερά των απέραντων υγρών αβύσσων;
Η πληρέστερη, αναλυτικότερη και πλουσιότερη έρευνα στα θέματα των μυστηρίων της θάλασας στην Ελλάδα, και πιθανότατα και στο εξωτερικό! Ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά έργα του Γιώργου Μπαλάνου.
Οι άνεμοι που πνέουν από τη μεριά της θάλασσας συχνά φτάνουν φορτωμένοι με θαυμαστές και παράξενες αφηγήσεις, με γοητευτικές ιστορίες και εικόνες αληθινής φαντασμαγορίας... όλα εκείνα που συνήθως αποκαλούμε “Θρύλους της Θάλασσας”.
Και οι θρύλοι αυτοί έχουν τόσα πολλά να πουν, για παράξενα, φασματικά καράβια που θα ’λεγε κανείς ότι τα γεννά η νύχτα και τα οποία αρμενίζουν αιώνια πάνω στα κύματα ή και τους ουρανούς αναζητώντας μάταια κάποιο χαμένο λιμάνι... Γι’ αλλόκοτα πλάσματα που βγήκαν για λίγο στην επιφάνεια πριν ξαναγυρίσουν στα υγρά σκοτάδια των βυθών και για παράξενα όντα που τα κύματα ξέβρασαν σε κάποια ερημική ακτή... καθώς και γι’ άλλα όντα που τα θυμούνται μονάχα οι θρύλοι και οι παραδόσεις.
Ψιθυρίζουν ακόμη κάποιες τρομακτικές ιστορίες για καράβια που βρέθηκαν να περιπλανιούνται άδεια ή με ολόκληρο το πλήρωμά τους νεκρό... και γι’ άλλα πλεούμενα που χάθηκαν για πάντα αν και αρμένιζαν σε ήρεμες, γαλήνιες θάλασσες.
Μιλούν ακόμη και για τον αγώνα μερικών ανθρώπων να ρίξουν μια ματιά πίσω και πέρα από το πέπλο του Αγνώστου. Αφηγούνται για αλλόκοτα φωτεινά αντικείμενα που κινούνται κάτω από τα νερά καθώς και για μυστηριώδεις σκοτεινές μορφές που πλέουν κάτω από τα κύματα... Για απόκοσμα σκάφη που φτάνουν από τον ουρανό για να βουτήξουν στους ωκεανούς μας, καθώς και για άλλα, που αναδύονται από αυτούς για να χαθούν μετά ανάμεσα στ’ αστέρια, δίχως κανείς να ξέρει από πού έρχονται ή για ποιο σκοπό.
Και τέλος οι θρύλοι, όπως και οι ανθρώπινες αναζητήσεις, προσπαθούν να βρουν μια απάντηση σε όλα αυτά τα αινίγματα οδηγώντας μας αναπόφευκτα σε δρόμους αναζήτησης άλλων, μυστηριακών κόσμων πέρα από το δικό μας.
Με πλουσιότατο ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου.
Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά περιεχόμενα πατώντας στην επιλογή "Μεταφόρτωση" δίπλα από το "Άλλες Πληροφορίες" (αρχείο pdf).
17x24 cm, 400 σελ.
Διαθέσιμο από 1/12/2015
Γιώργος Μπαλάνος
Η πληρέστερη, αναλυτικότερη και πλουσιότερη έρευνα στα θέματα των ...
Γιώργος Μπαλάνος
"Ιπτάμενοι Δίσκοι… Άγνωστης Tαυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα… UFOs… ...
Γιώργος Μπαλάνος
Ένα κλειδί για τις Πύλες του Χρόνου
"Μέσα στην Κλεψύδρα του ...
Συγγραφέας: Aleister
"Ο Άλειστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής ...
Τα Κλειδιά του Ενώχ
Σε ολόκληρο τον ήδη μυστηριώδη, θολερό και δαιδαλώδη χώρο του σοβαρού ...
Κρόουλυ Άλειστερ
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Άλειστερ Κρόουλυ υπήρξε μια από τις ...
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν:
Γιώργος Μπαλάνος
Στο βιβλίο αυτό…: “Θα μιλήσουμε για τους παράξενους δαιδαλώδεις ...
Γιώργος Μπαλάνος
Άραγε πόσες άλλες παράξενες ράτσες μπορεί να προηγήθηκαν του ανθρώπου ...
Γιώργος Μπαλάνος
“Ένας παράξενος και μυστηριακός επισκέπτης έφτασε στον πλανήτη μας ...
Γιώργος Μπαλάνος
Στους “Δρόμους της Γνώσης” θα επιχειρήσουμε να αγναντέψουμε ...
Γιώργος Μπαλάνος
Θέματα του Βιβλίου:
Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΘΕΟΣ – Η φωτιά, ο πολιτισμός και ...
Γιώργος Μπαλάνος
Επιστρέφοντας με Άλλα Μάτια στα Αινίγματα της Πεντέλης
Οι Μύθοι ...
Γιώργος Μπαλάνος
Όταν ο στόχος είναι η κορυφή, κανένας δεν έχει μάτια για να δει το ...
Γιώργος Μπαλάνος
"Η Μορφοδιάταξη είναι το κλειδί σε κάθε είδους αναζήτηση. Είναι η ...
Γιώργος Μπαλάνος
Ένα κλειδί για τις Πύλες του Χρόνου
"Μέσα στην Κλεψύδρα του ...
Γιώργος Μπαλάνος
Ένα σκοτεινό πλοκάμι που διεισδύει ύπουλα στο χώρο μας, ...
Γιώργος Μπαλάνος
"Ιπτάμενοι Δίσκοι… Άγνωστης Tαυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα… UFOs… ...
Γιώργος Μπαλάνος
“Φίλε αναγνώστη,
Αν θέλεις να ζήσεις μια μεγάλη περιπέτεια, έλα ...
Πέρσυ Χάρρισον
Percy Harrison Fawcett
Μετάφραση, εισαγωγή και ...
Έντουαρντ
Το συγκλονιστικό μυστήριο των ...