.

.

Κάτι που Έρπει ...Σαν Σκιά

Κάτι που Έρπει ...Σαν Σκιά

37,50 €

Γιώργος Μπαλάνος

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ“

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι αρκετά επικίνδυνο από πολλές απόψεις... Μιλά για μια φοβερή απειλή και για έναν κίνδυνο που μας αφορά άμεσα όλους... Αν έστω κι ένα μικρό μέρος από τα όσα αναφέρονται στις σελίδες του είναι αληθινά, τότε ο αναγνώστης, και μόνο με τα όσα θα μάθει διαβάζοντάς το, ρισκάρει σε κάποιο βαθμό…” Το δίλημμα και η επιλογή είναι δικά σας.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Ένα σκοτεινό πλοκάμι που διεισδύει ύπουλα στο χώρο μας, διαμορφώνοντας και πλάθοντάς τον σύμφωνα με τα δικά της μέτρα και σταθμά...
Σαν ένα γιγαντιαίο αλλά δυσδιάκριτο ή και αθέατο δίκτυ κάποιας πελώριας μαύρης αράχνης, η επιρροή της Σκιάς φαίνεται ν’ απλώνεται και να διεισδύει ακόμη και στα πλέον απίθανα σημεία του κόσμου και της κοινωνίας μας, απειλώντας διαρκώς να μας παγιδεύσει.
Ιστορικά γεγονότα, καταγραφή, τρόποι άμυνας!


"Αλλά, η μέθοδος αυτή –της επίθεσης– απαιτεί μια βασική προϋπόθεση, κι αυτή δεν είναι ούτε η παλικαριά ούτε το κουράγιο. Αυτά ελάχιστοι τα διαθέτουν, έτσι κι αλλιώς – και ουδείς τα διαθέτει όταν αυτό που έχει ν’ αντιμετωπίσει είναι η Σκιά. Συνεπώς, αν η αναγκαία προϋπόθεση ήταν να είμαστε από τη φύση μας ήρωες και παλικάρια, τότε καλύτερα να διαλέγαμε μοιρολατρικά κι εξαρχής τη Μέθοδο του Προβάτου, τουλάχιστον για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα. Εκείνο που πραγματικά χρειάζεται εδώ είναι ένα ιδιαίτερο είδος οργής.
Σε στιγμές μεγάλου κινδύνου, ιδίως αναφορικά με εχθρικούς Φρουρούς της Πύλης ή με οτιδήποτε σχετίζεται με την Έρπουσα Σκιά, τ’ αστεία σταματούν και τότε μάχεται κανείς για την ίδια την υπόστασή του. Όλα μπορεί να συμβούν τότε, και όλα επιτρέπονται. Το καλύτερο και ισχυρότερο όπλο για μια τέτοια μάχη είναι συχνά το να φέρεις στην επιφάνεια το τοτεμικό σύμβολό σου και να το εξαπολύσεις κυριολεκτικά εναντίον του αντιπάλου – όχι πλέον ως ένα αθώο μεταφορικό σύμβολο του βαθύτερου εαυτού σου, αλλά με την αληθινή μορφή του και σε όλη τη φυσική αγριότητά του."Γιώργος Μπαλάνος

15x21 cm, 400 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: