.

.

Ανταποκρίσεις από έναν Παράλληλο Κόσμο

25,00 €

Συλλογή κειμένων και άρθρων του Γιώργου Μπαλάνου, του Αιρετικού Διαμορφωτή της Πραγματικότητας που επηρέασε τρεις γενιές Ελλήνων κι επέδρασε καταλυτικά όσο ελάχιστοι στη Μορφοδιάταξη. Τεχνικές δύναμης, συμπεράσματα, τρόπος σκέψης και γνώσεις που επηρέασαν, έως και προφήτευσαν, όσα ζούμε σήμερα.
Tι περισσότερo χρειάζεται κανείς για να πειστεί για το πόσο πολύτιμο είναι το συγκεκριμένο βιβλίο;

Ποσότητα

Συγγραφείς

Σε τούτο το κεφαλαιώδους αξίας βιβλίο ιχνηλατούμε τις ιδέες του Γιώργου Μπαλάνου από τη δεκαετία του ’80, με τους θρυλικούς προλόγους του σε μυθιστορήματα και ανθολογίες διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου, Ηρωικής Φαντασίας, Λαβκραφτικών Μύθων, κ.ά.

Παρακολουθούμε τις έρευνες και τις αποκαλύψεις του τη δεκαετία του 2000, οπότε σκιαγράφησε και αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, το Μυστικό Παιχνίδι. Αόρατες διαδρομές, συγκρούσεις κι αλληλεπιδράσεις τάσεων και δυνάμεων της παράταξης του Πάγου και τις απαντήσεις των ανθρώπων της Φλόγας που δρούσαν κι επιδρούσαν στην ελληνική πραγματικότητα, όπως παρουσιάστηκαν στην αρθρογραφία του στο site locus7.gr. Με άφθονο χιούμορ αλλά και με μηνύματα και τεχνικές που σήμαναν συναγερμό σε πολλά επίπεδα.

Προβληματιζόμαστε βαθιά με τα άρθρα του στο περιοδικό Nimbus των εκδόσεων Locus-7 και των εκδόσεων Άλλωστε. Καταστάλαγμα ζωής, κοφτερό βλέμμα, κριτική διάθεση αλλά πάντα με κεντρικό άξονα την ανεξάρτητη σκέψη και τα μοναδικά Άλλα Μάτια, κι εξερευνούμε μαζί του τα μυστικά της Μορφοδιάταξης, με τις Τεχνικές του Λαβυρίνθου .

Ένα έργο ικανό να περιδινήσει την αντίληψη του αναγνώστη, και να που αποκαλύψει νέους Δρόμους της Γνώσης, από τα Δάση του Λυκόφωτος ως τα Μονοπάτια των Άστρων.

Κάθε ενότητα προλογίζεται από μέλη του Locus-7, τους Χριστίνα Σαββανή, Ανδρέα Χαλκιαδάκη, Παύλο Χατζημωυσή.

Διαστ.: 14,5 x 21 εκ., 274 σελίδες

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: