.

.

Μενταγιόν Ιερός Σκαραβαίος

Μενταγιόν Ιερός Σκαραβαίος

69,00 €

Από σύρμα χαλκό περασμένο με χρυσαφί απόχρωση και οξειδωμένο σίδηρο, με τιρκουάζ, σοδάλιθο και πρασινοκίτρινη τουρμαλίνη.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ποσότητα

Συγγραφείς

Ο Σκαραβαίος, έντομο της τάξης των κολεόπτερων συμβόλιζε στην αρχαία Αίγυπτο την ανάσταση ή την εκ νέου γέννηση, καθώς και τη μέλλουσα αιώνια ζωή των ένδοξων νεκρών. Συνδέεται με τις κοσμικές δυνάμεις, την ηλιακή δύναμη, την αναγέννηση και την προστασία.

Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι πολεμιστές φορούσαν σκαραβαίο για φυλακτό και για να τους δίνει δύναμη στην μάχη. Οι γυναίκες το φορούσαν για να τους χαρίζει γονιμότητα, και στην αστρολογία τους βρισκόταν στη θέση του Καρκίνου.

Στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία ήταν ένα πολύ σημαντικό σύμβολο. Συνδέθηκε με τη θεία εκδήλωση του ήλιου νωρίς το πρωί και τον Θεό Khepri, του οποίου το όνομα ήταν γραμμένο με το ιερογλυφικό σκαραβαίο. Πιστεύεται ότι αφού ανανέωνε τον ήλιο, κυλούσε τον ηλιακό δίσκο κάθε ξημέρωμα στον ανατολικό ορίζοντα.

Το τιρκουάζ χρησιμοποιήθηκε ακριβώς για το συντονισμό με τις ενέργειες του συμβόλου του Σκαραβαίου. Προστασία, αφθονία, επαφή και επίβλεψη από τις ανώτερες δυνάμεις, ενώ συνδέεται απίστευτα με την ηλιακή ενέργεια. Ο σοδάλιθος εξισορροπεί και διεγείρει τη διάνοια, περιορίζει τη σύγχυση και υποδεικνύει την κατεύθυνση προς το σκοπό μας. Περιορίζει την υπερβολή του Ήλιου –διότι, ας μην ξεχνάμε, ο Ήλιος τυφλώνει!– και μας δίνει συντονισμό με την ενέργειά του. Τέλος, η πρασινοκίτρινη τουρμαλίνη συνδέει τις κοσμικές ενέργειες του συμβόλου και τις ενέργειες των άλλων δυο λίθων με την καρδιά και το ηλιακό πλέγμα, για να προσφέρει εσωτερική επούλωση και συντονισμό.

Συνοδεύεται από μαύρο κορδόνι

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ - Αναμένεται σύντομα

Ματούλα Π.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: