.

.

Μενταγιόν Μάτι του Ώρου

Μενταγιόν Μάτι του Ώρου

36,90 €

Από σύρμα χαλκού περασμένο με χρυσαφιά πατίνα και οξειδωμένο σίδηρο, γρανάτες και μαύρη τουρμαλίνη.

Διαθέσιμο: κατόπιν παραγγελίας

Ποσότητα

Συγγραφείς

Το μάτι του θεού Ώρου (αρχικά, το μάτι του Ρα) είναι το αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο της προστασίας και της δύναμης, Συμβόλιζε τη βασιλική δύναμη. Ο Ώρος –όπως μεταγράφηκε από τους Έλληνες το Hor– ήταν ηλιακός θεός της αιγυπτιακής μυθολογίας. Ταυτιζόταν με τον Απόλλωνα και απεικονίζονταν σαν γεράκι ή σαν άνθρωπος με κεφαλή γερακιού. Επειδή το γεράκι πετά σε μεγάλα ύψη, φαντάζονταν τον ουρανό ως θεϊκό γεράκι, και τον Ήλιο και τη Σελήνη σαν τα μάτια του. Αποτελεί σύμβολο θεραπείας, θυσίας, αποκατάστασης, αλλά και ισχυρής προστασίας. Επίσης τα μέρη του ματιού του Ώρου λέγεται ότι εμπεριέχουν τις 6 αισθήσεις: όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, γεύση, αλλά και, κατά τους ΑΙγύπτιους, και η Σκέψη.

Στους αιγυπτιακούς μύθους το μάτι δεν ήταν το παθητικό όργανο της όρασης, αλλά περισσότερο ένας παράγοντας της δράσης, της προστασίας ή της οργής.

Η μαύρη τουρμαλίνη χρησιμοποιήθηκε επειδή συνδέεται άμεσα με την απόλυτη προστασία, ενώ οι γρανάτες αποτελούν συνδέσμους με τη ζωτική δύναμη.

Συνοδεύεται από μαύρο κορδόνι.

Ματούλα Π.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: