.

.

Μενταγιόν Ankh

Μενταγιόν Ankh

45,00 €

Μενταγιόν Ankh από σύρμα χρυσαφί tarnish resistant , μαύρο όνυχα , μάτι τίγρη και οξειδωμένο σίδηρο.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Το Ανκ  είναι το κλειδί της ζωής, το κλειδί του Νείλου ή crux ansata, που χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο του σύμπαντος και της ζωής, ανθρώπινης και θείας, το οποίο σχηματίζεται από το συνδυασμό των αρσενικών και θηλυκών συμβόλων αντίστοιχα, του Όσιρη και της Ίσιδας, ως σύμβολο της ένωσης των δύο αναπαραγωγικών δυνάμεων του ουρανού και της γης.
Όμως, το Ανκ είναι και ένα από τα σύμβολα που κρατάει και αντιπροσωπεύει τον Άμμωνα-Ρα.

Η ονομασία Άμμων -Ρα προέρχεται από το θεό Άμμωνα, που σημαίνει "κρυμμένος" και ήταν προγενέστερος θεός δημιουργός, αλλά και τον Ρα, το θεό Ήλιο. Αντιπροσωπεύει το Ρα, ως θεότητα της γονιμότητας, της γνώσης και ως κύριο των επτά πνευμάτων των σφαιρών. Τον θεωρούσαν θεό των βασιλιάδων και βασιλιά των θεών. Ταυτιζόταν συχνά με τον ίδιο το Δία.

Αν παρατηρήσει κανείς καλά το σημείο όπου έχω τοποθετήσει τον λίθο μάτι της τίγρης, το σχήμα της καμπύλης απεικονίζει τον Ουραίο, το κεφάλι της κόμπρας που βρισκόταν στο κεφάλι του Αμμωνα -Ρα στις απεικονίσεις του που έφτασαν ως τις μέρες μας.

Ματούλα Π.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: