.

.

Μενταγιόν Σείστρο

Μενταγιόν Σείστρο

36,90 €

Τελετουργικό μουσικό όργανο στα μυστήρια και τις τελετές της αρχαίας αιγυπτιακής Αθώρ, θεάς της αγάπης και της μουσικής.

Από σύρμα χρυσαφί ανθεκτικό στην αμαύρωση στη βάση δεμένο με οξειδωμένο σίδηρο και λίθους: ροζ χαλαζίες, τιρκουάζ και την πορτοκαλί φεγγαρόπετρα στη βάση του.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Από σύρμα χρυσαφί ανθεκτικό στην αμαύρωση στη βάση δεμένο με οξειδωμένο σίδηρο και λίθους : ροζ χαλαζίες, τιρκουάζ και την πορτοκαλί φεγγαρόπετρα στη βάση του.

Το Σείστρο ήταν αιγυπτιακό μουσικό όργανο, του οποίου ο ήχος εθεωρείτο ότι εξευμένιζε τους θεούς και τις θεές. Ήταν μάλιστα το μοναδικό που επιτρεπόταν να υπάρχει σε τελετουργίες, για αυτό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα αιγυπτιακά μυστήρια και τα τελετουργικά, ιδιαίτερα αυτά που αφορούσαν την Hathor (Αθώρ). Το Σείστρο εμφανίζεται σε αρκετές απεικονίσεις γυναικείων θεοτήτων.

Δεδομένης της σύνδεσής του με τη Hathor, η επιλογή του ροζ χαλαζία στο κόσμημα αυτό έλκει την αγάπη, ενώ η φεγγαρόπετρα στην πορτοκαλί της απόχρωση αναδεικνύει τη θηλυκή ενέργεια, συνδεδεμένη τόσο με τη Σελήνη όσο και με τον Ήλιο . Επίσης, συντονίζεται με τις δυνάμεις της γονιμότητας. Το τιρκουάζ κατευνάζει, προστατεύει και προσθέτει στις θηλυκές δονήσεις των δυο προηγούμενων λίθων.

Ματούλα Π.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: