.

.

Δαχτυλίδια της Ιερής Ένωσης

Δαχτυλίδια της Ιερής Ένωσης

Ζεύγος δαχτυλιδιών της Ιερής Ένωσης αρσενικού και θηλυκού, τελετουργικά φτιαγμένα σε συγκεκριμένες "μαγικές" ημερομηνίες, με ρουμπίνια και φεγγαρόπετρες.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Σύμφωνα με τους θρύλους, στο φυσικό κύκλο η αρχετυπική ένωση του αρσενικού με το θηλυκό γινόταν σε τρεις φάσεις. Η σαρκική έκφραση και η ένωση της Κόρης, της Παρθένου με το Νεαρό Κυνηγό  γινόταν με το πρώτο τράβηγμα του πέπλου στη γιορτή της άνοιξης, του Beltane στις 30 Απριλίου, μια εποχή που όλη η φύση ξυπνά και οργιάζει. Η ψυχική  ένωση γινόταν  κατά τη Litha στις 21 Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, όπου γινόταν ο επίσημος γάμος. Τότε η Βασίλισσα παρουσίαζε ποιον έχει επιλέξει για Βασιλιά της, και η γυναικεία μορφή, στο ρόλο της μητέρας, αντικατόπτριζε την καρποφορία της Γης και κουβαλούσε τον καρπό της πρώτης ένωσης. Και η Τρίτη ένωση  γινόταν το Sahmain ή Halloween, στις 31 Οκτωβρίου, όπου τα πνεύματα πλέον ενώνονταν και στον Κάτω Κόσμο. Πλέον το θηλυκό εμπεριείχε το αρσενικό, και το αρσενικό γονιμοποιούσε τον θηλυκό με τον εαυτό του. Η επιστροφή στην πηγή.

Έξι μήνες για τις τρεις αυτές ενώσεις ,έξι μήνες διάρκεια για την κατασκευή των Δαχτυλιδιών της Ιερής Ένωσης. Δέθηκαν τελετουργικά και στις τρεις αυτές γιορτές του έτους, ξεκίνησαν κι ολοκληρώθηκαν τις ώρες που τα πέπλα είναι πιο λεπτά. Τελέστηκε η τελετουργία της δημιουργία τους βάσει των κύκλων του Ήλιου και της Γης.

Πρώτα δημιουργήθηκε το αντρικό. Από σύρμα χαλκού περασμένο με χρυσό 24kt και ρίζα από ρουμπίνι. Στη Litha αφιερώθηκε στο αρχέτυπο τους Ενός Βασιλιά που περικλείει τα 4 βασικά αρχέτυπα του Γιουνγκ: Πατέρας, Εραστής, Πολεμιστής, Μάγος. Το αντρικό δαχτυλίδι άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά για να βρει τον ιερέα του.  Με αυστηρές τετράγωνες γραμμές και γύρω από το μεγάλο βασιλικό ρουμπίνι τέσσερα μικρότερα ρουμπινάκια, και συνολικά πέντε λίθους.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το γυναικείο. Με σύρμα περασμένο με ασήμι και ασήμι 925, μια μεγάλη ωοειδή φεγγαρόπετρα και άλλες μικρότερες. Εδώ τίποτα δεν είναι τυχαίο αριθμολογικά ή σχηματικά! Ο μεγάλος κεντρικός λίθος πλαισιώνεται από άλλες έξι φεγγαρόπετρες, κάνοντας το σύνολο των λίθων του στέμματος επτά, όπως τις όψεις της Hathor. Συνολικά έχει εννέα φεγγαρόπετρες, όπως ο αριθμός της Θεάς και των αδερφών της Άβαλον . Στο κέντρο του έχει στο εμφανές σημείο την Τριπλή Σελήνη οριζόντια , σε εσωστρεφή φορά, ενώ κάθετα φαίνεται και σαν κέρατα που συγκρατούν τη Σελήνη. Οι κύκλοι συμβολίζουν την αέναη εναλλαγή, όπως εκφράζεται από την αυξομείωση της Σελήνης με την κωνοειδή έλικα της σπείρας. Εσωτερικά η μεγάλη φεγγαρόπετρα συγκρατείται από μια σπείρα ενώ μπορείτε να παρατηρήσετε πολλά ακόμα, τα όποια μόνο τυχαία δεν είναι. Ακόμη και η ίδια η φεγγαρόπετρα, αλλού γαλακτώδης και νεφελώδης (η Θεά με το πέπλο, κεκαλυμμένη) και αλλού με αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, διάφανη, αντικατοπτρίζει της γυναικείες ιδιότητες. Μέχρι και οι εσωτερικές τομές της έχουν τον σκοπό τους, καθώς δημιουργούν την αίσθηση της Πύλης.

Τα δαχτυλίδια αυτά είναι  φτιαγμένα με εστίαση  στην εσωτερική αποδοχή και συμφιλίωση, τη σύνθεση μιας αρμονικής πραγματικότητας μέσω του συγκερασμού των αντιθέτων και με εμβάθυνση στην εξέλιξη μέσω της πρωταρχικής πηγής της δημιουργίας. Δεν είναι φτιαγμένα για εγωιστικούς σκοπούς, αλλά για ευρύτερη πανανθρώπινη δράση μέσω προσωπικής εργασίας.  Δουλεύουν αποκλειστικά μαζί σα δίδυμο, και δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά. Μαζί, μέσω της πολικότητάς τους είναι μία δυναμική μπαταρία. Κι αναζητούν τον ιερέα και την ιέρεια που ξέρουν πώς να την χρησιμοποιήσουν.

Ματούλα Π.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: