.

.

Κόσμημα Ιερογλυφική Μονάδα

Κόσμημα Ιερογλυφική Μονάδα

36,90 €

Ένα κόσμημα-σύμβολο του σύμπαντος και της σοφίας, από τα χέρια της ταλαντούχου Blue Phoenix, βασισμένο στο βιβλίο των εκδόσεων "Άλλωστε" των Π. Κάρδαρη και Ε. Θώμου "Ιερογλυφική Μονάδα" του δρος Τζων Ντη

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ποσότητα

Συγγραφείς

Από ηλιακό καρνεόλη λίθο και χρυσαφί σύρμα.

Η Ιερογλυφική Μονάδα, όπως την εμπνεύστηκε ο Ελισαβετιανός διοροσκόπος και πανεπιστήμονος δρ Τζον Ντη, είναι το σύμβολο της ενότητας. Ενώνει τα αντίθετα και τα παράλληλα, στο ένα και μοναδικό μονοπάτι της σοφίας, γι' αυτό και συμβολίζει την αρμονία και το κάλος.

Το σώμα της, αποτελούμενο από τα σύμβολα των πλανητών της αρχαίας μαγικής παράδοσης, της Σελήνης, της Αφροδίτης, του Άρη, του Ήλιου, του Δία  και του Κρόνου, συνθέτοντας έτσι το σύμβολο του Ερμή, αποκαλύπτει το δρόμο της κατανόησης προς την ενότητα των πάντων. Όποιος κατακτά το βαθύ πυρήνα του νοήματός της, οδηγείται στο κέντρο της παγκόσμιας αντίληψης και βλέπει τα νήματα που συνθέτουν την καθολική ύπαρξη, καθώς και την ενότητα όλων όσων υπήρχαν, υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο σύμπαν. Γιατί, τελικά, η Ιερογλυφική Μονάδα είναι το κλειδί των μυστηρίων της ζωής, της σοφίας και της ύπαρξης.

Το κόσμημα αυτό είναι φτιαγμένο από χρυσαφι σύρμα χαλκού και καρνεόλη λίθο. Ο καρνεόλης, ως ηλιακός λίθος, τοποθετήθηκε ακριβώς στη θέση του Ήλιου. Είναι ένας σταθεροποιητικός ημιπολύτιμος λίθος  και αποκαθιστά τη ζωτικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι από κάποιους λέγεται και πέτρα του Ήλιου. Επίσης συνδέεται με το πάθος και τη σεξουαλική ενέργεια. Απομακρύνει τη θλίψη και την οργή και λέγεται πως όταν κρατάς καρνεόλη, οι άλλοι δε μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις σου.

Περισσότερα για την πηγή έμπνευσης του βιβλίου εδώ. ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ του δρος Τζον Ντη - από τον Π. Κάρδαρη και την Ε. Θώμου

Διστάσεις: Ύψος: 5 εκ, Πλάτος: 2 εκ.

Χρόνος παράδοσης: 2-3 ημέρες

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής