.

.

Οι Κόσμοι της Φωτιάς

14,50 €

Γιώργος Μπαλάνος

Μέσα σ’ αυτό το παράλογο Σύμπαν, τα σύνορα των κόσμων δεν είναι ποτέ ξεκάθαρα. Ο κόσμος της φωτιάς και ο κόσμος του ανθρώπου σμίγουν… χωρίζονται... καίγονται… σβήνουν. Φλόγες και ανθρωποι στροβιλίζονται στην κοσμική καπνοδόχο, και οι σπίθες και οι στάχτες χάνονται μαζί πέρα στο άπειρο. Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι αινιγματικές ιστορίες και θρύλοι.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Θέματα του Βιβλίου:
Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΘΕΟΣ – Η φωτιά, ο πολιτισμός και ο άνθρωπος. Η φωτιά-θεός και η φωτιά ενέργεια. Η φωτιά δεν ακολουθεί τους ανθρώπινους κανόνες.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ – Πυροβασία. Ένα παγκόσμιο αίνιγμα. Βάδισμα στα κάρβουνα, σε πυρωμένες πέτρες και σε λάβα. Χέρια μέσα σε λιωμένο μέταλλο. Άνθρωποι που δεν καίγονται. Το αίνιγμα του Ντ. Ντ. Χιουμ.
ΦΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ – Η τρομακτική ιστορία πίσω από την Πυρκαγιά του Σικάγου. Από πού έρχονται οι θύελλες της φωτιάς; Ένα φλογερό φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τα φλογερά “διαβολάκια” που συχνάζουν στα σπίτια. Κομήτες, Ζώνες Βαν Άλλεν και ιονοσφαιρικά αινίγματα. Φωτιές που δεν καίνε. Σεισμικά φώτα.
ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥ ΘΩΡ – Ο άγνωστος κεραυνός. Άνθρωποι που τους κυνηγούν κεραυνοί. Τα μυστηριώδη κεραυνοτσέκουρα: μύθος ή πραγματικότητα; Και μια πρόταση του Τσαρλς Φορτ: Μηνύματα από άλλους κόσμους;
ΣΤΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Κάτι παράξενα τσιγάρα. Γιατί όχι και στην Ελλάδα; Αυτόματες αναφλέξεις ανθρώπων. Άνθρωποι που γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Οι στάχτες της κας Ρήζερ και η αδυναμία του FBI. Κάψιμο από μέσα προς τα έξω. Τα εφιαλτικά γεγονότα.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΥΡΣΟΙ – Ζωή και εντροπία. Είμαστε μικρές θερμοπυρηνικές βόμβες; Άνθρωποι πυγολαμπίδες και άνθρωποι ηλεκτρογεννήτριες. Το γοητευτικό μυστήριο της φωτογραφίας Κιρλιάν. Πειράματα γύρω από το θάνατο. Αύρα κι αιθερικό σώμα. Η βιολογία του ΑΤΡ. Κρύβεται κάποια νοημοσύνη πίσω από τους φλογερούς θανάτους;
ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ – Ζωή κι ενέργεια. Πέρα από τον πρωτόγονο μεταβολισμό. Οι σφαιρικές αστραπές. Θύελλες σφαιρικών αστραπών. Τα ζωντανά φώτα και τα ΑΤΙΑ. Πού θα βρείτε τα ζωντανά φώτα. Η επιστήμη και οι σφαιρικές αστραπές. Φλογερά όντα. Ζωή από φως.
14x21 cm, 202 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: