.

.

Αναζητώντας Χαμένους Κόσμους

39,50 €

Πέρσυ Χάρρισον Φώσσετ

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης εξερεύνησης, η συγκλονιστική αναζήτηση του ηρωικού συνταγματάρχη Πέρσυ Χάρρισον Φώσεττ, μέσα από δεκαεννιά τρομακτικά χρόνια ερευνών για μια χαμένη πόλη υψηλά πολιτισμένων ανθρώπων λευκής φυλής στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Percy Harrison Fawcett


Μετάφραση, εισαγωγή και υποσημειώσεις: Γ. Μπαλάνος
Ο Π. Χ. Φώσεττ ήταν ένας μεγάλος Αναζητητής. Ήταν ένας γνήσιος Κυνηγός του Ονείρου, αλλά αυτό που αναζητούσε ήταν κάτι πολύ πιο απτό από μια συνηθισμένη φαντασίωση, από μια απλή φευγαλέα οπτασία της νύχτας. Ο Φώσεττ αναζητούσε έναν αληθινό Χαμένο Τόπο στις ανεξερεύνητες ζούγκλες της Νότιας Αμερικής, ένα ζωντανό απομεινάρι κάποιου αρχαίου πολιτισμού. Ήταν ένα όνειρο που, αν το πραγματοποιούσε, θα μπορούσε να το μοιραστεί και με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Γιώργος Μπαλάνος

“Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ανάμεσα στον έξω κόσμο και στα μυστικά της αρχαίας Νότιας Αμερικής έχει πέσει ένα πέπλο, κι ο εξερευνητής που αναζητά να διαπεράσει αυτό το πέπλο πρέπει να είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τις κακουχίες και τους κινδύνους που θα καταπονήσουν την αντοχή του στο έπακρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να περάσει, αλλά αν το καταφέρει –αν είναι αρκετά τυχερός για να περάσει τον κλοιό των αγρίων και να βγει ζωντανός– θα είναι σε θέση ν’ αυξήσει ανυπολόγιστα τις ιστορικές γνώσεις μας.”

Π.X. Φώσεττ

Με φωτογραφικό υλικό.
15x21 cm, 475 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: