.

.

Στοιχειωμένοι Τόποι

18,50 €

Ανθολογία Διηγημάτων Τρόμου

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος

"Άραγε είναι μονάχα τα φαντάσματα που προσδιορίζουν έναν τόπο ως στοιχειωμένο ή υπάρχουν και στοιχειωμένοι τόποι που προσφέρονται για φαντάσματα; Ίσως κάποιοι χώροι που αποτελούν ακαθόριστο φυσικό σύνορο ανάμεσα σ’ εμάς και το Μεγάλο Μυστήριο. ~ Γιώργος Μπαλάνος "

Ποσότητα

Συγγραφείς

"Εκείνοι που αναζητούν τη φρίκη περιπλανιούνται σε παράξενους, μακρινούς τόπους. Δικό τους βασίλειο είναι οι κατακόμβες της Πτολεμαΐδας και τα σπηλαιώδη μαυσωλεία των εφιαλτικών χωρών. Αυτοί σκαρφαλώνουν στους φεγγαροφώτιστους πύργους των ερειπωμένων κάστρων του Ρήνου και κατηφορίζουν τα μαύρα, αραχνιασμένα σκαλοπάτια κάτω από τα σκόρπια χαλάσματα ξεχασμένων πόλεων της Ασίας. Τα στοιχειωμένα δάση και τα ερημικά βουνά είναι οι δικοί τους ιεροί τόποι, και μπορείς να τους δεις κοντά σε διαβολικούς μονόλιθους σε ακατοίκητα νησιά. Αλλά ο αληθινός επίκουρος του τρομερού, για τον οποίο η πρωτόγνωρη ανατριχίλα κάποιας ακατονόμαστης φρικαλεότητας αποτελεί το σκοπό και τη δικαίωση της ύπαρξής του, εκτιμά πάνω απ' όλα τις παμπάλαιες, ερημικές αγροικίες των απόμερων περιοχών. Γιατί εκεί τα σκοτεινά στοιχεία της δύναμης, της ερημιάς, του αλλόκοτου και της άγνοιας συνδυάζονται για να συνθέσουν την ιδανική φρίκη."

Χ.Φ. Λάβκραφτ

Περιέχονται οι ιστορίες:

Ανεανόσιαν, Μάικλ Μπέιλυ
Δικαιοσύνη, από τους Γκίμπσον
Το Δωμάτιο που Σφύριζε, Ουίλιαμ Χόουπ Χάτζον
Ο Δρόμος του Μικτλαντεκούτλι, Αντόμπη Τζέιμς
Στοιχειωμένη Γη, Όλιβερ Λα Φαρτζ
Η Δεύτερη Ευκαιρία του Δόκτορα Χανρέυ, Κόνραντ Ρίκτερ
Το Κόκκινο Δωμάτιο, Χέρμπερτ Τζωρτζ Ουέλλς
Η Λίμνη, Ρέυ Μπράντμπερυ
Η Φρίκη από τη Γέφυρα, Τζων Ράμζυ Κάμπελ

Διάσταση: 14,5 x 21 εκ. - 200 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: