.

.

Έλα και Φύγε Τρελός

Έλα και Φύγε Τρελός

18,50 €

Φρέντρικ Μπράουν

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος

Συλλογή διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας

Περιέχονται τα διηγήματα: Η Αρένα, Μ’ Αγαπά, Δεν Μ’ Αγαπά, Έλα και Φύγε Τρελός, Κανένα Παράδοξο, Το Όπλο, Κουκλοθέατρο, Ο Νόμος του Γεχούντι, Mην Κοιτάς Πίσω σου

Ποσότητα

Συγγραφείς

Απόσπασμα από το διήγημα "Κανένα Παράδοξο":

Οι κόσμοι μας είναι διαφορετικοί, δεν το καταλαβαίνεις; Τώρα, ελόγου σου είσαι αυτό που λέμε φυσιολογικός• αυτό σημαίνει ότι βλέπεις τα πράγματα όπως όλοι. Δε συμβαίνει το ίδιο με μας. Κι εφόσον η ύλη είναι ολοφάνερα ένα απλό νοητικό κατασκεύασμα—”

“Μα είναι;”

“Ασφαλώς.”

“Μα αυτό είναι σύμφωνα με τη λογική. Κατά τον Καρτέσιο...”

Ο ανθρωπάκος τον σταμάτησε κουνώντας ανέμελα τη σφεντόνα του. “Α, μάλιστα. Αλλά όχι και σύμφωνα με τους άλλους φιλοσόφους, τους δυϊστές. Εκεί είναι που τσακώνονται οι θεωρητικοί της λογικής. Χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα με διαμετρικά αντίθετες απόψεις στο πρόβλημα, και δεν μπορεί και οι δύο να κάνουν λάθος. Γελοίο, έτσι; Πάντως το γεγονός παραμένει ότι η ύλη είναι μια ιδέα, ένα κατασκεύασμα της συνείδησης, έστω και αν το πιστεύουν και μερικοί που δεν είναι τρελοί."

Διαστάσεις 14,5 x 21 εκ. - 204 σελίδες

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: