.

.

Στην Έσχατη Θούλη

20,50 €

Συγγραφέας: Έρικ Φρανκ Ράσσελλ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
Μια συλλογή με διηγήματα, ένα πανηγύρι ακραίων εναλλαγών πέρα από τη λογική, όπως ακριβώς και το ίδιο το σύμπαν: Oι Ταζαμαργά, Ραντεβού το Μεσημέρι, Διαβολολογική, Το Ξεσκέπασμα, Στην Έσχατη Θούλη, Άκρως Απόρρητο.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Τη σύγχρονη Έσχατη Θούλη, δε θα τη βρούμε ποτέ, γιατί είναι πάντοτε πιο πέρα. Φυσικά, τόσο η επιστήμη όσο και η επιστημονική φαντασία δεν κολλάνε σε κάτι τέτοια. Bλέπετε, το φιλοσοφικό σύμπαν μπορεί να μην έχει όρια, αλλά το φυσικό σύμπαν μπορεί και να έχει.
Ή μήπως ούτε και αυτό έχει;
Ποιος ξέρει;
Ίσως μόνον όσοι έφτασαν στην Έσχατη Θούλη –
– και, φυσικά, κατάφεραν και να γυρίσουν από εκεί.
Αλλά υπάρχει κι ένα ακόμη πιο ζωτικό ερώτημα εδώ: Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι έφτασαν πράγματι ως τα έσχατα όρια, και πέρα από αυτά… άραγε, θα ήταν σε θέση μετά να μας περιγράψουν με κατανοητό τρόπο την εμπειρία τους;

Τούτη η συλλογή με διηγήματα του Άγγλου συγγραφέα Έρικ Φρανκ Ράσσελλ είναι ένα πανηγύρι ακραίων εναλλαγών. Όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το σύμπαν: γεμάτο αντιφατικές εναλλαγές πέρα από τη λογική.
15x21cm, 218 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: