.

.

Παράξενες Πόλεις

19,50 €

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος Πρόλογοι: Γιώργος Μπαλάνος και Χριστίνα Σαββανή
Πόσο καλά ξέρουμε τις πόλεις στις οποίες ζούμε; Διηγήματα για πόλεις του ονείρου και πόλεις του εφιάλτη, ένα αρχαίο κληροδότημα στη σύγχρονη Μορφοδιάταξη της ζωής του ανθρώπου στη Γη, και… αλλού!

Ποσότητα

Συγγραφείς

Στην ανθολογία αυτή θα διαβάσετε για πόλεις που ζουν τη δική τους μυστική ζωή, άλλες που υπήρξαν για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, και για άλλες που πήραν τον έλεγχο στα χέρια τους, σαν διάνοιες που βασίστηκαν στην ανθρώπινη ψευδαίσθηση της δύναμης, για να αντιστραφούν στο τέλος οι όροι. Αλλά και για ανθρώπινα σύνολα που είτε υποτάχθηκαν είτε κέρδισαν μια άλλου είδους ελευθερία ακριβώς εξαιτίας της πίεσης που τέτοιες καταστάσεις ασκούν στην ανθρώπινη ψυχή που είναι φτιαγμένη για να ζει ελεύθερα.
Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα, οι πόλεις μας, ο κόσμος που μας περιβάλλει, μπορεί να κρύβουν πράγματα που χρειάζονται «άλλες» αισθήσεις για να τα αντιληφθούμε, ή, και αυτό είναι το σημαντικότερο, άλλου είδους θάρρος για να τα αναγνωρίσουμε. Η Ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: Το Ερώτημα Του Πιλάτου (Χένρυ Κάττνερ), Το Τούνελ Κάτω από τον Κόσμο (Φρέντερικ Πολ), Γκραφφίτι (Στάνλυ Έλλιν), Μονομαχία (Ρόμπερτ Άμπερναθυ), Η Μορφοδιάταξη της Επιβίωσης (Ρίτσαρντ Μάθεσον), Στα Κεντρικά (Κιτ Ρηντ), Η Χαμένη Πόλη του Άρη (Ρέυ Μπράντμπερυ)

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: