.

.

Αρχαίες Μαγείες

19,50 €

Συγγραφέας: Άλτζερνον Μπλάκγουντ

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος

Ιστορίες Μαγείας, Τρόμου, Φαντασίας

Ποσότητα

Συγγραφείς

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπλάκγουντ υπήρξε ένας από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς ιστοριών μαγείας και φαντασίας – ίσως επειδή, πέρα από το αναμφισβήτητα μεγάλο ταλέντο του, και η αληθινή του ζωή ήταν βουτηγμένη στα ίδια αυτά μυστήρια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πιστεύουν πως αρκετές από τις ιστορίες του είχαν ως βάση προσωπικές εμπειρίες του.
Ο ίδιος ο Χ. Φ. Λάβκραφτ γράφει για τον Μπλάκγουντ:
“Αναφορικά με την ποιότητα της ιδιοφυΐας του κ. Μπλάκγουντ δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση· διότι κανένας δεν έχει καν πλησιάσει τη δεξιοτεχνία, τη σοβαρότητα και την προσοχή στις λεπτομέρειες με την οποία καταγράφει τις προεκτάσεις της παραδοξότητας σε κοινά πράγματα κι εμπειρίες, ή την εκπληκτική διορατικότητα με την οποία χτίζει με τη μια λεπτομέρεια μετά την άλλη την πλήρη αίσθηση και αντίληψη που οδηγούν από την πραγματικότητα στην πέραν του φυσικού ζωή ή στο όραμα. Δίχως εμφανή προσφυγή στην ποιητική μαγεία των απλών λέξεων, είναι ο ένας απόλυτος και αδιαμφισβήτητος δεξιοτέχνης της ατμόσφαιρας του απόκοσμου, και μπορεί να πλάσει ένα σχεδόν πλήρες αφήγημα από ένα απλό απόσπασμα μιας σοβαρής ψυχολογικής περιγραφής. Πάνω απ’ όλα καταλαβαίνει πόσο πλήρως κάποια ευαίσθητα μυαλά μπορούν να παραμένουν προσκολλημένα για πάντα στο μεταίχμιο του ονείρου, και πόσο σχετικά ασήμαντη είναι η διαφορά μεταξύ των εικόνων που διαμορφώνονται από τα πραγματικά αντικείμενα και εκείνων που διεγείρονται από το παιχνίδι της φαντασίας.”

Το βιβλίο περιέχει τα διηγήματα: Η Μύηση, Τα Φτερά του Ώρου, Η Υπόθεση Πάικσταφ, Η Σοφίτα, Ο Τρόμος των Διδύμων, Αρχαίες Μαγείες.

Διάσταση 14,5 x 21 εκ. 222 σελίδες

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: