.

.

Το Μαύρο Κτήνος

18,50 €

και Άλλες Ιστορίες Βουντού

Συγγραφέας: Χένρυ Γουάιτχεντ

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος

(και Χρ. Σαββανή)

Εκδόσεις: Locus-7 & Άλλωστε

Ποσότητα

Συγγραφείς

Τι θα λέγατε για μερικές ιστορίες μαγείας βουντού γραμμένες από έναν ιερωμένο και καλό φίλο του Λάβκραφτ;
Ιστορίες μαγείας  βουντού από ιερωμένο;
Και καλό φίλο του Λάβκραφτ;
“He has nothing of the musty cleric about him; but dresses in sports clothes, swears like a he-man on occasion, and is an utter stranger to bigotry or priggishness of any sort.”
Α... μη σας κάνει εντύπωση. Κι εγώ, προσωπικά, αντάλλαξα κάποτε με ένα φανατικό αναγνώστη μου μερικά βελάκια ιθαγενών της Λατινικής Αμερικής από τη συλλογή του με μερικά... δηλητήρια από τη δική μου συλλογή.
Και ο αναγνώστης εκείνος ήταν Έλληνας, ορθόδοξος παπάς, και ιεραπόστολος! Κι έχω κάνει και ακόμη πιο παράξενες γνωριμίες...
Ό,τι και να πείτε, γεγονός είναι ότι ο αιδεσιμότατος Χένρυ Σ. Γουάιτχεντ (1882-1932) έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα διηγήματα που υπάρχουν με κεντρικά άξονα τη μαγεία βουντού, έχοντας προσωπική αντίληψη και πείρα του θέματος. Αυτό γιατί έζησε στα μέρη που περιγραφεί –στις λεγόμενες Δυτικές Ινδίες– και ήταν φανατικός συλλέκτης των αλλόκοτων θρύλων και παραδόσεων της περιοχής.
Όταν ακούει κανείς τη λέξη “βουντού”, ο νους του πάει αυτόματα στους “ζόμπι”, όμως τούτες οι ιστορίες δεν αφορούν σε ζόμπι αλλά σε κάποια πολύ πιο πρωτότυπα και αυθεντικά πράγματα.
Ειλικρινά – μα τον Νταμπάλλα-βέντο!


Γιώργος  Μπαλάνος

Περιέχονται: Επτά Στροφές στη Θηλιά του Δήμιου, Η Προβολή του Αρμάν Ντυμπουά, Η Κυρία Λόρρικερ, Το Μαύρο Κτήνος, Τα Χείλη

ISBN 978-618-5253-42-4
Διάστ.: 14,5 x 21 εκ. - 228 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: