.

.

Γουέντιγκο

11,50 €

Συγγραφέας: Άλτζερνον Μπλάκγουντ
Μετάφραση-Πρόλογος: Γ. Μπαλάνος
Η παράξενη και μοιραία γοητεία ενός φοβερού “Κάτι” που σε καλεί στις άγριες απεραντοσύνες του βορρά. Και όταν το κάνει πρέπει να πας, γιατί πάντα σε καλεί με τ’ όνομά σου. Μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία από τον Α. Μπλάκγουντ, τον διάσημο Άγγλο συγγραφέα και ανώτερο μύστη της ροδοσταυρικής αδελφότητας της Χρυσής Αυγής, δοσμένη με το περιτύλιγμα της φαντασίας.

Ποσότητα

Συγγραφείς

“Τα πιο Ευάλωτα σημεία ενός ανθρώπου”, γράφει ο Άλτζερνον Μπλάκγουντ κάπου στο διήγημα, “είναι τα πόδια και τα μάτια του∙ τα πόδια επειδή αποζητούν την περιπλάνηση και τα μάτια επειδή αποζητούν την ομορφιά”.
Τα πιο ευάλωτα, ναι, αλλά σε τι;
Μα... στο Κάλεσμα κάποιων δυνάμεων πέρα από το ανθρώπινο – δυνάμεων που εδώ εκφράζονται μέσα από την αινιγματική υπόσταση του Γουέντιγκο.
Και τα “θύματα” του Γουέντιγκο... άραγε, υπακούουν στο Κάλεσμά του άθελά τους και με τρόμο... ή με κάτι που “μοιάζει παράξενα με ξέφρενη αγαλλίαση”; Ή και με τα δύο;
Πόσο μάλλον όταν ο τρόμος και η άπωση, η σαγήνη και η έλξη αφορούν σε κάτι το “κοσμικό” και το “μετανθρώπινο”; Εξάλλου, σε τελική ανάλυση... υπάρχει στο σύμπαν μας τίποτα το αληθινό που να μην είναι, ταυτόχρονα και αναπόφευκτα, αντιφατικό;
Το παλιό δίλημμα του ανθρώπου μπροστά στο Τραγούδι των Σειρήνων... Η έλξη μιας απόκοσμης ομορφιάς που δεν την αντέχουν καν οι ανθρώπινες αισθήσεις... Μιας θανάσιμης ομορφιάς;
Ναι, μπορεί κι αυτό – αλλά μπορεί και όχι.
15 x 21 cm, 108 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: