.

.

Το Κάστρο του Σκότους

20,50 €

Συγγραφέας: Χένρυ Κάττνερ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
Μια συλλογή διηγημάτων που ξεκινά από τις πανάρχαιες εποχές των θρύλων μέχρι τις αβύσσους του τρόμου της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης, καλύπτοντας, συχνά με ανατρεπτικό χιούμορ, όλο το φάσμα της φανταστικής λογοτεχνίας.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Οι Αρουραίοι του Νεκροταφείου
Κουνώντας σοφά τα γκρίζα κεφάλια τους, οι γεροντότε­ροι ισχυρίζονταν ότι υπήρ­χαν και χειρότερα πράγματα από τους αρουραίους και τα σκουλήκια, που σέρνονταν κάτω από την ανίερη γη των αρ­χαίων νεκροταφείων του Σέηλεμ.

Το Κάστρο του Σκότους
Το ερπετό ήταν πιο αρχαίο από το κακό· ήταν πέρα και πάνω απ’ αυτό, όπως ένας θεός βρίσκεται υπεράνω από τ’ ανθρώ­πινα κίνητρα και ιδανικά.  Τα μάτια του μιλούσαν για μια σοφία πέρα από την ανθρώ­πινη κατανόηση.

Ειδάλλως...
“Διότι αυτός ο κόσμος θα σταματήσει να πολεμά”, δή­λωσε απειλητικά. “Αν δεν σταματήσει, θα τον καταστρέψω. Δεν υπάρ­χει κανένας λόγος οι άνθρωποι να μην μπορούν να συμ­βιώ­νουν με αδελφοσύνη και ειρήνη.”

Η Μηχανή των Εγώ
Και όπως ένας άνθρωπος κάνει πίσω μπρο­στά σε μια μικρή αλλά αιμοβόρα αγριόγατα, έτσι κι ο Σαιντ Συρ πλημμύρισε από τον πανικό του πολιτισμένου μπροστά σ’ ένα πλάσμα που, κυριολεκτικά, δεν ήξερε τι θα πει φόβος.

 

Ας τον Πούμε Δαίμονα
Ένας θείος που ήταν – άδειος – κι εκείνος στο κελάρι που λεγόταν Ράγγεντο, κι ο οποίος έπρεπε να τρέφεται τακτικά με ωμό κρέας, έτσι ώστε να μη συμβεί Κάτι… Ένας μεταμφιεσμένος – που ήλθε από κάπου.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: