.

.

Ιερογλυφική Μονάδα

Ιερογλυφική Μονάδα

18,00 €

Δρ Τζων Ντη

Μετάφραση, ερμηνευτικά σχόλια: Παναγιώτης Κάρδαρης και Ευαγγελία Θώμου

Ξεκινώντας από το ιστορικό πλαίσιο του έργου, την καμπαλιστική ανάλυσή του, τη σύγχρονη ψυχολογική ερμηνεία του, και τη θεολογική εμβάθυνση, το βιβλίο περιλαμβάνει την πρωτότυπη εικονογράφηση, γκραβούρες εποχής, ερμηνευτικούς πίνακες και πλούσιο άλλο υλικό.

Ποσότητα

Συγγραφείς

 Σ’ έναν κόσμο στον οποίο, ενώ βασιλεύει ο πόλεμος, όλοι κυνηγούν την ευδαιμονία, σε μία ορθολογική εποχή που οι άνθρωποι, πολιορκημένοι από τον κόσμο της πληροφορίας, προσπαθούν να βρουν την αληθινή γνώση, έρχεται από το παρελθόν η Ιερογλυφική Μονάδα. Η αινιγματική επιστολή του πανεπιστήμονα και διοροσκόπου της ελισαβετιανής εποχής, δρος Τζον Ντη προς τον βασιλιά Μαξιμιλιανό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ύλης και πνεύματος, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο όλες τις γνωστές επιστήμες της εποχής του, κι εφαρμόζοντας την απλή αρχή της αναλογίας προκειμένου να βρεθεί η οδός της «Ενότητας».

Η παρούσα έκδοση της Ιερογλυφικής Μονάδας, στηριγμένη στο λατινικό κείμενο του 1564 κι επικαιροποιημένη από τον Παναγιώτη Κάρδαρη και την Ευαγγελία Θώμου μπορεί να γίνει ισχυρό εργαλείο στα χέρια του κάθε αναγνώστη, προκειμένου να ταξιδέψει στο βάθος της ύπαρξης του, να βρει τα χαμένα κομμάτια της γνώσης και το κλειδί της «Γλώσσας των Αγγέλων», μέσω των απόκρυφων αλλά και των λογικών τεχνών κι επιστημών του ανθρώπου.

Η μετάφραση βασίστηκε στο πρωτότυπο λατινικό κείμενο, και απαιτήθηκαν εμπεριστατωμένη θεολογική παιδεία και καμπαλιστική γνώση.

ISBN 978-618-81957-3-8
14 x 21 εκ, 170 σελ.

Με αφορμή το βιβλίο, η εμπνευσμένη Blue Phoenix δημιούργησε ένα πανέμορφο κι εντυπωσιακό μενταγιόν, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σε αυτό τον σύνδεσμο: Κόσμημα Ιερογλυφική Μονάδα

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: