.

.

Προσφορά

Οκτώ Διαλέξεις Πάνω στη Γιόγκα

39,50 €
34,50 € Έκπτωση 5,00 €

Συγγραφέας: Aleister Crowley
Πρόλογος-Γενική επιμέλεια: Ηλίας Μπένης
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
«Αυτό το βιβλίο είναι ένα σημείο ζενίθ στη φιλολογική καριέρα του Κρόουλυ, ενσωματώνοντας όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε από κάποιον που έχει πειραματιστεί και καταστεί κύριος στις περισσότερες τεχνικές μορφές της πνευματικής ανάπτυξης. Υπάρχει χιούμορ, μεγάλο ποσοστό οξύνοιας, και πολλές πρακτικές συμβουλές. Αυτό το βιβλίο είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον μαθητή εκείνον για τον οποίο η Γιόγκα είναι ‘ο δρόμος’.»

Ίζραελ Ρηγκάρντι

Ποσότητα

Συγγραφείς

"Ο Άλειστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής γλώσσας. Το βιβλίο αυτό, που είναι φρέσκο και ζωντανό σήμερα όπως ήταν και πριν πάνω από τριάντα χρόνια όταν γράφτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δείχνει πόσο αδύνατο είναι να τον κατηγοριοποιήσει κανείς ως ένα ιδιαίτερο είδος στυλίστα. Μπορεί να γίνεται σατιρικός, ποιητικός, σαρκαστικός, ρητορικός, φιλοσοφικός ή μυστικιστικός, γλιστρώντας με τέτοια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, έτσι που ο μέσος αναγνώστης δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει αν πρέπει να τον πάρει τοις μετρητοίς ή όχι.
Η περιγραφή του αναφορικά με τα μυστικιστικά στάδια της συνείδησης ξεκαθαρίζει αυτά όπου τόμοι πιο σχολαστικού γραψίματος αποτυγχάνουν να διασαφηνίσουν. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια του Μέρους 1 του Βιβλίου 4 που κλιμακώνεται στην ωρίμανσή του. Περίπου τρεις δεκαετίες έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο γράψιμο αυτών των δύο βιβλίων, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εσωτερική του ανάπτυξή του εξελίχθηκε φθάνοντας σε ύψη πέρα από κάθε περιγραφή. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έχει να πει μπορεί να δείχνουν πεζά εκ πρώτης όψεως, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτό. Κάποια άλλα από τα σχόλιά του είναι απίστευτα βαθιά, και απαιτούν προσεκτικό κι εκτενή στοχασμό αν θέλετε ν’ αντλήσετε από αυτά όλη τους την αξία. "

Ίζραελ Ρηγκάρντι

15x21 cm, 160 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: