.

.

Προσφορά

Το Βιβλίο του Νόμου (Liber AL vel Legis)

37,50 €
27,50 € Έκπτωση 10,00 €

Κρόουλυ Άλειστερ

Πρόλογος, υποσημειώσεις, γλωσσάρι & μετάφραση: Γιώργος Mπαλάνος

Το περίφημο μυστηριακό κείμενο που αποτέλεσε την αφετηρία και το κέντρο αναφοράς του όλου συστήματος του Άλειστερ Κρόουλυ. Το βιβλίο, εκτός από την πλήρη μετάφραση, συμπεριλαμβάνει και το παραδοσιακά απαραίτητο χειρόγραφο του Κρόουλυ στην πρωτότυπη μορφή του.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ LOCUS-7

Ποσότητα

Συγγραφείς

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Άλειστερ Κρόουλυ υπήρξε μια από τις πλέον αινιγματικές, ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές αλλά και αμφιλεγόμενες μορφές στο χώρο του αποκρυφισμού του 20ού αιώνα. Σίγουρα υπήρξε το πιο σημαντικό όνομα στο χώρο της σεξουαλικής μαγείας ─της magick, όπως την έγραφε ο ίδιος σε αντιδιαστολή με τη συμβατική magic─ και ο θεμελιωτής μιας αληθινής 'σχολής', ενός ρεύματος εσωτερικής σκέψης που συνεχίζεται ακμαίο ως τις μέρες μας. (...) Σε μια επίσκεψή τους στο αρχαιολογικό μουσείο του Μπουλάκ, στο Κάιρο, η Ρόουζ (η πρώτη σύζυγός του) θα του δείξει ένα έκθεμα του Ρα-Χουρ-Χούιτ (μία από τις πολλές ονομασίες του θεού Ώρου) που, κατά παράξενη σύμπτωση, έφερε τον αριθμό 666, τον αριθμό του 'Θηρίου της Αποκάλυψης'. Το έκθεμα αυτό ήταν εκείνο που ο Κρόουλυ θα ονομάσει αργότερα 'Στήλη της Αποκάλυψης'.
Εκεί ο Κρόουλυ θα έχει μια τριήμερη μυστικιστική εμπειρία, μια 'επαφή' με μια υπερφυσική οντότητα η οποία και θα του υπαγορεύσει το 'Βιβλίο του Νόμου', το πιο φημισμένο αλλά και ίσως το πλέον σκοτεινό και αινιγματικό από τα έργα του. Όπως και να ’χει, το 'Βιβλίο του Νόμου' ή 'Liber Al Vel Legis' υπήρξε το ευαγγέλιο του Κρόουλυ και η ραχοκοκαλιά του συστήματος που ο ίδιος ονόμασε με την ελληνική λέξη 'Θέλημα, δηλαδή 'Θέληση' ή 'Βούληση'.”

Γιώργος Μπαλάνος

15x21 cm, 156 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: