.

.

Οι Τρεις Σχολές Μαγείας

13,50 €

Το μικρό αυτό βιβλίο είναι απόσπασμα από το έργο του Άλειστερ Κρόουλυ “Magick without Tears” και αφορά την προσέγγισή του σε τρεις μεγάλες θεοφιλοσοφικές θεωρήσεις.

Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ

Ποσότητα

Συγγραφείς

“Οι Τρεις Σχολές Μαγείας αντιπροσωπεύουν τρεις εντελώς διακριτές κι ενάντιες θεωρίες περί Σύμπαντος, και, ως εκ τούτου, πρακτικές πνευματικής επιστήμης. Η μαγική αρχή της κάθε μίας είναι τόσο ακριβής όσο κι ένα θεώρημα της τριγωνομετρίας. Κάθε Σχολή εκλαμβάνει ως θεμελιώδη ένα συγκεκριμένο νόμο της Φύσης, και το ζήτημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι η κάθε μία παραδέχεται, κατά μια έννοια, και τις αρχές των άλλων δύο. Απλώς, τις αντιμετωπίζει, κατά κάποιο τρόπο, ως ατελείς, δευτερεύουσες ή απατηλές.”
Άλειστερ Κρόουλυ


“Το θέμα που πραγματεύεται αυτό το βιβλίο αφορά άμεσα τους πάντες και τα πάντα, και είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί καθαρίζει μία υπερπολλαπλάσιου του μεγέθους κόπρο του Αυγεία, η οποία έχει επικαθίσει γενικώς σε διάφορες έννοιες, λέξεις και ορισμούς, και ειδικότερα στον όρο «μαγεία» (και πάντως, η κόπρος αυτή δεν συσσωρεύτηκε από μόνη της...).”

– Από τον πρόλογο

ISBN 978-618-5253-58-5
14,5 x 21 εκ. - 56 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: