.

.

Δεισιδαιμονίες

18,50 €

Συγγραφέας: Λέστερ ντελ Ρέυ
Μετάφραση-Πρόλογοι: Γιώργος Μπαλάνος
Ένα βιβλίο με τρεις αποκαθηλωτικές για τις δεισιδαιμονίες μας ιστορίες. Γιατί όσο και αν προσπαθούμε, και από την πλευρά της επιστήμης, αλλά και των θρησκειών και της κοινωνίας, ο μεγάλος μας αγώνας είναι για την απελευθέρωση από τα δικά μας δεσμά.

Ποσότητα

Συγγραφείς

Η ανθρωπότητα, στην πλειονότητά της, ανέκαθεν λάτρευε τις δεισιδαιμονίες της, τις προστάτευε ως κόρην οφθαλμού, και συχνά τις αναβίβαζε σε βαρύγδουπα θρησκευτικά ή επιστημονικά ή κοινωνικά δόγματα του ενός ή του άλλου είδους.
Σε αντίθεση με τις δεισιδαιμονίες που περισσεύουν, οι καθρέφτες ανέκαθεν ήσαν εξαιρετικά σπανίζον είδος, ειδάλλως πώς θα εξηγούσαμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι από μας δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας, όπως στ’ αλήθεια είναι;
Μμμ... ίσως γιατί μας εμποδίζουν οι κάθε λογής δογματικές δεισιδαίμονες παρωπίδες μας. Ή ίσως γιατί ο καθρέφτης κρέμεται στον αντίθετο τοίχο από αυτόν που κοιτάμε...
...ή και ίσως γιατί –χτύπα ξύλο πάλι!– δε θα μας άρεσε η αλήθεια στον εαυτό που θα βλέπαμε εκεί.
Περιλαμβάνονται οι ιστορίες: Δεισιδαιμονίες, Παράδεισος Α.Ε., Είμαι ένας Ζηλόφθονος Θεός.
15x21 cm, 200 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: