.

.

Θανάσιμος Κόσμος

19,50 €

Συγγραφέας: Χάρρυ Χάρρισον
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος
Βιώσιμο είδος η ανθρωπότητα, ή όχι; Η κακώς νοούμενη ανθρώπινη κυριαρχία σε μάχη με τη ζωή, και την ίδια την αληθινή ανθρώπινη φύση. Η νίκη ή ο αφανισμός είναι δική μας επιλογή!

Ποσότητα

Συγγραφείς

"...μπορώ να δω ότι όλα τα φυτά και τα ζώα του Πύρρας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δεν είναι λειτουργικά. Κανένα από την τεράστια ποικιλία των όπλων που διαθέτουν δε στρέφεται ενάντια στα άλλα είδη. Οι τοξίνες τους δε φαίνεται να επηρεάζουν τ' άλλα ντόπια όντα. Είναι καλές μονάχα για να σκοτώνουν ανθρώπους. Και αυτό είναι κάτι το φυσικά αδύνατο. Στα τριακόσια χρόνια που οι άνθρωποι βρίσκονται στον πλανήτη, τα ντόπια πλάσματα δε θα προλάβαιναν φυσιολογικά να προσαρμοστούν τόσο επιλεκτικά."
"Και όμως αυτό ακριβώς έκαναν! " βρυχήθηκε ο Κερκ.
"Έχεις απόλυτο δίκιο", απάντησε ήρεμα ο Τζέησον. "Και αν το έκαναν, σημαίνει ότι κάποιος άλλος παράγοντας υπάρχει στη μέση. Το πώς λειτουργεί το πράγμα, δεν έχω ιδέα. Αλλά κάτι έκανε τα όντα του Πύρρας να κηρύξουν τον πόλεμο στον άνθρωπο και πολύ θα ήθελα ν' ανακαλύψω τι είναι αυτό το κάτι."
15x21 cm - 250 σελ.

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: