.

.

Το Μεταλλικό Τέρας

22,50 €

Συγγραφέας: A. Mέρριττ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος 

Μετάλλινα τερατώδη πλάσματα γεμάτα γνώση, νοημοσύνη και συνείδηση, κρυμμένα στη μυστηριώδη καρδιά της άγνωστης Ασίας προετοιμάζονται με απόκοσμη δύναμη για τη δική τους κυριαρχία στη Γη και τη συντριβή του Ανθρώπου.

Ποσότητα

Συγγραφείς

"Γιατί εκείνο που είχαμε αντικρίσει στο μισόφωτο της ερειπωμένης αίθουσας με τους δράκοντες ήταν πέρα από κάθε εμπειρία, πέρα από κάθε γνώση κι επιστήμη. Δεν ήταν η μορ­φή τους που μας πανικόβαλε έτσι – αυτό δεν ήταν τίποτα. Ούτε καν το γεγονός ότι, αν και μετάλλινα, είχαν κίνηση.

Εκείνο που μετρούσε ήταν το γεγονός ότι, μόλο που ήταν μετάλλινα, είχαν κινηθεί συνειδητά, με λογική και βούληση.

Ήταν κομμάτια από μέταλλο με νόηση!

Αυτό... αυτό ήταν και το πιο απίστευτο, το πιο τρομερό απ’ όλα. Το γεγονός ότι είχαν δική τους νόηση – αλλά και δύ­ναμη.

Ένας Ηρακλής συμπιεσμένος στις διαστάσεις του Κοντο­ρεβυθούλη – με δική του σκέψη. Οι κεραυνοί του Δία ενσαρ­κω­μένοι σε κομματάκια από μέταλλο – αλλά με δική τους νόηση.

Το αδρανές και το ακίνητο είχε αποκτήσει κίνηση, βούλη­ση, συνείδηση – και δική του νόηση.

Μέταλλο με νου!"

15x21, 388 σελ. 

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: