.

Συγγραφείς

Πρόσφατα Άρθρα

Συνέντευξη με τον Αζραήλ
“Αζραήλ εδώ”, είπε κοφτά. Αφού τον χαιρέτησα με τον δέοντα σεβασμό και με τις δέουσες κολακίες, του έθεσα την πρώτη μου ερώτηση στο δέον δημοσιογραφικό στυλ: “Είναι αλήθεια ότι πολλά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην Ελλάδα –πρωθυπουργοί, υπουργοί, αρχιεπίσκοποι, βουλευτές, αρχιδικαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλοι μεγαλόσχημοι του είδους διεξήγαγαν και διεξάγουν μαγικές τελετές, ιδίως σεξουαλικού περιεχομένου;” “Ναι”, απάντησε ο Αζραήλ.
Ο Χορός του Φιδιού
Μέσα σε λίγη ώρα, ο αρχικά απλός αργός Χορός του Φιδιού εξελίσσεται έτσι σ’ ένα πολύ γοργό στροβίλισμα του ενός γύρω από τον άλλο, με τα μέλη και το σώμα του ενός να κινούνται σαν φίδια γύρω από τα μέλη και το σώμα του άλλου χωρίς καν να αγγίζονται.
Μαγική αντίληψη και σύγχρονη επιστήμη
Μέσω συμβόλων, ο άνθρωπος εστίαζε τις μικρές εσωτερικές του δυνάμεις, διοχετεύοντας τες στα κατάλληλα κανάλια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις της φύσης. Αυτή είναι και η σύγχρονη αντίληψη πίσω από τις μαγικές τελετές.
Τι ξέφυγε από το Κουτί της Πανδώρας;
Οι ελεύθερες Λέξεις ή θεοί δεν δεσμεύονται από τις τεχνητές πραγματικότητες, κι έτσι μπορούν όχι μόνο να προσαρμόζονται στην κάθε πραγματικότητα, αλλά και να δημιουργούν προσωρινές πραγματικότητες. Ακυρώνουν ή διαλύουν τις παγωμένες, συγκεκριμένες πραγματικότητες δημιουργώντας στον ίδιο χώρο το αντίθετό τους.
Κοσμικό Γυροσκόπιο
Η ιδέα, ότι το “γυροσκόπιο” κρατά σε επαφή δύο πλανήτες, δεν είναι τόσο λάθος όσο είναι περιοριστική. Ήδη, βέβαια, μπορεί να φαίνεται παράλογη και η απλούστερη αντίληψη της επαφής των δύο πλανητών μέσω κάποιου “γυροσκοπίου”. Η ιδέα όμως δεν είναι διόλου παράλογη, ακόμη και με τους όρους της συμβατικής επιστήμης.
Η Φωλιά του Παγωνιού
Η ζωντανή Φωλιά του Παγωνιού είναι ένα κινητό σύστημα μιας ομάδας ανθρώπων που δε δεσμεύονται από τίποτε και δεν προσκολλώνται σε τίποτε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανοιχτή επίσημη ομάδα. Κι αν γίνει, το κάνει με άλλο όνομα και άσχετους σκοπούς. Διαλέγει τα μέλη της από την Γκρίζα Αδελφότητα και τα εκπαιδεύει σταδιακά στους κανόνες και τα όπλα του παιχνιδιού, με πολύ αυστηρά και απρόσμενα κριτήρια.