.

Συγγραφείς

Πρόσφατα Άρθρα

Ομάδα Γρίφος

Ομάδα Γρίφος

Κείμενα 0 Comments

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Locus-7 αναγγέλλει με επιφυλακτική ικανοποίηση
την έναρξη συνεργασίας με την ομάδα ΓΡΙΦΟΣ

Το κείμενο που ακολουθεί μας απεστάλη από τα μέλη μιας ομάδας που αυτοαπακαλείται και αυτοπροσδιορίζεται με τα αρχικά Γ.Ρ.Ι.Φ.Ο.Σ. Το όνομα αυτό ήδη αποτελεί έναν αληθινό γρίφο μιας και οι ίδιοι δεν επεξηγούν τα σχετικά αρχικά ούτε και κανένας είναι σίγουρος για το τι ακριβώς σημαίνουν.

Ύστερα από μια σχετικά εκτεταμένη έρευνα μεταξύ των ανθρώπων του χώρου, θα έλεγα ότι η πλέον έγκυρη εκδοχή είναι ότι βγαίνουν από τις λέξεις «Γρηγορούντες Ρηξικέλευθοι και Ιδιόμορφοι Φωτοδότες ο Όσιος Σουλπίκιος».

Σύμφωνα με άλλες, λιγότερο τεκμηριωμένες, και πιο εχθρικές εκδοχές, τα αρχικά βγαίνουν από τις λέξεις:Γραφικοί Ρομαντικοί Ιδεολόγοι Φαντασιόπληκτοι Ονειροπόλοι & Σαλταρισμένοι.

Ή: Γκρινιάρηδες Ραδιούργοι Ιδεοληπτικοί Φαφλατάδες & Οξύθυμοι Σαλταδόροι.

Ή: Γρουσούζηδες Ρακένδυτοι Ιδιότροποι Φυρόμυαλοι & Ολιγοφρενείς Σουρουκλεμέδες.

Ό,τι κι αν σημαίνουν τα αρχικά, γενικά εικάζεται από τους επαΐοντες ότι ο ΓΡΙΦΟΣ έχει άμεσες διασυνδέσεις με το Ντίρακ Άνγκεστουν Γκεζέπτ ή και με την Αδελφότητα του Βωμού – οργανώσεις για τις οποίες επίσης σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό. Προσωπικά, θα έλεγα ότι μάλλον ο ΓΡΙΦΟΣ είναι ο μυστικός πυρήνας του Σ.Ν.Α.Π. (Σύνδεσμος Νομοταγών Ανένταχτων Πολιτών), αλλά ούτε και αυτό μπορεί ν’ αποδειχτεί, γιατί και ο ΣΝΑΠ είναι μια κλειστή και μυστικοπαθής ομάδα για την οποία ελάχιστα είναι γνωστά.

Ωστόσο, αν και δεν είμαι σε θέση να σας εγγυηθώ για καμία από τις παραπάνω εικασίες, μπορώ να εγγυηθώ, με βάση τις σχετικές γνώσεις και τις προσωπικές εμπειρίες μου από τεχνικές Ψ.Π., ότι αυτή η τεχνική που ακολουθεί είναι δοκιμασμένη και απολύτως αποτελεσματική. Άλλωστε, όπως λέει και η φράση: «Μια δοκιμή θα σας πείσει».

Σε τελική ανάλυση, δεν ήταν το όνομα εκείνο που μας ώθησε σε μια συνεργασία μαζί τους, αλλά στο γεγονός ότι μας βρίσκουν σύμφωνους πολλές από τις απόψεις τους, αν και όχι όλες. Έτσι δημοσιεύουμε το κείμενό τους, κατά τα λοιπά αυτούσιο, αλλά με μόνη παρέμβαση κάποιες διορθώσεις και την επιμέλεια του κειμένου από τον υποφαινόμενο.

Οπωσδήποτε, εμείς δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, όπως ίσως κάνει καθ’ υπερβολή ο ΓΡΙΦΟΣ. Ναι, εμείς δεν είχαμε καμία πρόθεση να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι – το ερώτημα όμως είναι: αυτοί γιατί μπήκαν;

Όπως και να ’χει, ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες σχετικές τεχνικές Ψ.Π. από τον ΓΡΙΦΟΣ.

 

Γιώργος Μπαλάνος 


 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

από την ομάδα Γ.Ρ.Ι.Φ.Ο.Σ.

Μας δουλεύουν ασύστολα! Και –μέχρι στιγμής– το αποδεχόμαστε, σαν ραγιάδες που είμαστε.

Μας δουλεύουν οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι αρχιερείς, οι κρατικοί λειτουργοί, οι γραφειοκράτες, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι αστυνομίες, τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία, οι εργατοπατέρες, οι τράπεζες, οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις, οι δημοσιογράφοι, οι τρομολάγνοι, οι εργολάβοι, οι ασυνείδητοι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες φιλάνθρωποι, κι ένα σωρό άλλοι – και πάνω απ’ όλα μας δουλεύει ο εαυτός μας, αν πιστεύουμε ότι κάποια από τις παραπάνω ανθρώπινες ομάδες δίνει έστω και μία πεντάρα για τον απροστάτευτο πολίτη.

Αν πιστεύετε ότι κάποιοι από αυτούς νοιάζονται, τότε δεν υπάρχει θεραπεία για σας – είστε ανίατα αφελής, και αντίο σας.

Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει και θεραπεία και λύση.

Όλοι αυτοί μας δουλεύουν, μας ταλαιπωρούν, και πάνω απ’ όλα μας κλέβουν ανεπιστρεπτί πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας…

Ο ΓΡΙΦΟΣ είναι ένας όμιλος ανθρώπων που στόχο τους έχουν να διδάξουν τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες πώς να αμύνονται με απολύτως νόμιμο τρόπο, εκμεταλλευόμενοι όχι μόνο τις αδυναμίες, αλλά και τη δύναμη όλων αυτών που μας καταπιέζουν. Και φυσικά, αν και η καλύτερη άμυνα είναι πάντα η επίθεση, η καλύτερη τακτική είναι εκείνη του αιφνιδιασμού. Μένεις αδρανής όταν ο άλλος περιμένει από σένα δράση, δεν επιτίθεσαι όταν ο άλλος περιμένει επίθεση και –φυσικά– επιτίθεσαι όταν ο άλλος περιμένει από σένα άμυνα.

Και όταν το κάνεις αυτό αρκετές φορές ώστε ν’ αρχίσει να γίνεται προβλέψιμο από τον αντίπαλο, τότε παραβαίνεις και τους προαναφερθέντες κανόνες.

Αν όλοι οι παραπάνω δυνάστες μας καλύπτονται πίσω από το γράμμα του νόμου και των κανονισμών, τότε δεν υπάρχει καλύτερη επίθεση από το να χρησιμοποιήσεις τα ίδια τα όπλα τους εναντίον τους. Η δική τους ασπίδα μπορεί να γίνει το δικό σας σπαθί. Τι συνιστούν όλες οι πολεμικές τέχνες να κάνεις, όταν σου επιτίθεται κάποιος κατά πολύ ισχυρότερος; Να πας κόντρα; Όχι δα! Δεν είναι και τόσο έξυπνος τρόπος το ν’ αποκρούεις τη γροθιά ενός επαγγελματία μποξέρ με το κεφάλι σου. Απλώς παραμέρισε, προσθέτοντας και τη δική σου φόρα σ’ εκείνη του αντιπάλου σου, και… άσ’ τον να συνεχίσει ακάθεκτος προς τον τοίχο ή τον γκρεμό.

Ακόμη καλύτερα, βρες το αδύνατο σημείο του ενδεχόμενου αντιπάλου πριν καν συγκρουστείς μαζί του και πριν καν σε κτυπήσει. Με την πρώτη ένδειξη ότι θα το κάνει, χτύπα πρώτος εσύ – στο αδύνατο σημείο του και σε στιγμή που δεν το περιμένει.

Αλλά, πριν αναλύσουμε τη δική μας απλή, αλλά με τρομερές συνέπειες για τον αντίπαλο μέθοδο αμυντικής επίθεσης, ας ρίξουμε μια ματιά στις ήδη εν χρήσει μεθόδους από τον πολύ κόσμο, τόσο τις ήπιες όσο και τις ακραίες, μαζί με δικά μας σχετικά σχόλια ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

 

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

·     Η μέθοδος του να τρέχεις αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες για να βρεις το δίκιο σου.

Καλά τώρα! Θα πρέπει να είστε από άλλον πλανήτη για να το πιστεύετε. Άστε δε που θα δυσκολευτείτε, αν χρειαστεί, να δείξετε στοιχεία ταυτότητας ότι είστε από τον πλανήτη Ζαμπουλβίξ του αστερισμού του Λαγώου.

·     Η μέθοδος του να κάνεις γραπτές αιτήσεις στις υπηρεσίες για να βρεις το δίκιο σου.

Εντάξει, εσείς είστε σίγουρα από τον πλανήτη Ζαμπουλβίξ του αστερισμού του Λαγώου! Απευθυνθείτε στην πρεσβεία ή το προξενείο σας.

·     Η μέθοδος της προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Γνωρίζετε κανένα μητροπολίτη ή απλώς προσπαθείτε να βοηθήσετε τους αναξιοπαθούντες δικηγόρους; (Εκτός κι αν είστε από τον πλανήτη Ζαλμπουλβίξ, οπότε ισχύουν τα προηγούμενα.)

·     Η μέθοδος της προσφυγής στην τηλεόραση.

Αρκετά καλή, αν επιλέξετε σωστά και έμπειρα,  αλλά συνήθως καταλήγει να είναι απλώς μια μέθοδος για να γίνετε δημόσια ρεζίλι, και αναποτελεσματική στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Στο 99% των περιπτώσεων, αν είστε τυχεροί, το πολύ να εισπράξετε την υπόσχεση κάποιου επισήμου από το χαζοκούτι, η οποία και θα ξεχαστεί αμέσως μόλις το θέμα πάψει να προβάλλεται από το ίδιο χαζοκούτι – δηλαδή την άλλη μέρα.

 

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ:

·     Η μέθοδος του να κάνετε το πρόβλημά σας καψουροτράγουδο.

Καλή. Ναι μεν δε θα βρείτε το δίκιο σας έτσι, αλλά μπορείτε να βγάλετε κάποια χρήματα, οπότε μπορείτε να κάνετε με αυτά πολύ περισσότερα πράγματα από το να βρείτε απλώς το δίκιο σας.

·     Η μέθοδος της αυτοδικίας.

Βλέπε: Η μέθοδος προσφυγής στη δικαιοσύνη. (Επιπλέον, είστε σίγουροι ότι δε θα φάτε εσείς το ξύλο;)

·     Η μέθοδος της αυτοκτονίας.

Αρκετά καλή, αν ελπίζετε ότι υπάρχει Θεός που θα σας δικαιώσει στον άλλο κόσμο. Για περισσότερη σιγουριά, ρωτείστε αυτούς που το επιχείρησαν για να δείτε τι αποτέλεσμα είχε.

·     Η μέθοδος του φόνου.

Βλέπε: Η μέθοδος προσφυγής στη δικαιοσύνη. (Επιπλέον, η μέθοδος αυτή είναι απολύτως αναποτελεσματική. Τους γραφειοκράτες, όπως και τους ηλίθιους, και με δρεπάνι να τους θερίζεις δεν τελειώνουν.)

·     Η μέθοδος του να πάθετε σχιζοφρένεια, κατά προτίμηση κατατονικής μορφής.

Τέλεια, αρκεί να έχετε κάποιο γέρο μέσο ώστε να βρείτε κρεβάτι σε κάποιο ψυχιατρικό νοσοκομείο ή κλινική.

·     Η μέθοδος του να τρώτε αδιαμαρτύρητα κατραπακιές και μετά να σκύβετε, κατεβάζοντας ευπειθώς το παντελόνι ή τη φούστα σας.

Α… εδώ δε χρειάζονται σχόλια ή οδηγίες! Αυτή είναι η παραδοσιακή μέθοδος που εφαρμόζει ο μέσος πολίτης.

 

Η ΜΕΘΟΔΟΣ Ψ. Π. ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ η ομάδα  Γ.Ρ.Ι.Φ.Ο.Σ.:

Η μέθοδος που ακολουθεί είναι ιδανική για τα περισσότερα προβλήματα γραφειοκρατίας με δημόσιους οργανισμούς, δήμους, τράπεζες, μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες κι επιχειρήσεις… και πολλά άλλα. Επίσης είναι τέλεια για αληθινά καθημερινά προβλήματα, όπως τρύπες στους δρόμους, αδιάβατα πεζοδρόμια, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, παράνομα κατειλημμένα πεζοδρόμια, αδράνεια αρχών σε τεκμηριωμένες καταγγελίες σας για κάποια κακώς κείμενα – και γενικά για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει σ’ εμάς ή στο περιβάλλον μας που δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε καμία ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα.

 

1. Γράψτε μια καταγγελτική επιστολή προς την όποια υπηρεσία ή επιχείρηση ευθύνεται ή σχετίζεται με το έννομο πρόβλημα. Η επιστολή πρέπει να είναι σύντομη, σαφής και πλήρως ενυπόγραφη. Ποτέ μην καταγγέλλετε πράγματα που δεν μπορείτε ν’ αποδείξετε. Αν στείλετε μία και μόνο επιστολή απλώς θα προσθέσετε ένα ακόμη χαρτί σε κάποιο καλάθι αχρήστων. Θα πρέπει να στείλετε τουλάχιστον 3 (τρεις) και όχι περισσότερες από 5 (πέντε). Για το λόγο αυτό θα στείλετε την πρώτη βασική επιστολή και σε 3-5 άλλες παρεμφερείς ή ενδιαφερόμενες υπηρεσίες με τη μορφή της κοινοποίησης (Π.χ. Υπ. Δημ. Τάξης + Αρχηγείο Αστυνομίας + Τοπικό Αστυνομικό τμήμα + Δήμος + Νομαρχία). Το απολύτως κρίσιμο στοιχείο Ψ.Π. εδώ είναι ότι σε όλες τις επιστολές πρέπει ν’ αναγράφεται σαφώς ότι η βασική επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στις τάδες ή δείνα άλλες υπηρεσίες. Αυτό είναι απολύτως βασικό.

Προσοχή: Επιτρέπονται μόνο κανονικές επιστολές. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε Fax ή e-mail. Θα σας κοστίσει αρκετά σε γραμματόσημα, αλλά αξίζει τον κόπο – και δείτε το κόστος σαν μια θυσία πολέμου.

Συνοψίζοντας:

Στέλνουμε μια ενυπόγραφη βασική επιστολή σ’ έναν βασικό παραλήπτη, και στέλνουμε 3-5 αντίγραφά της σε ισάριθμους διαφορετικούς παραλήπτες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον βασικό – κοινοποιώντας απαραιτήτως σε όλους πού αλλού έχουμε κάνει κοινοποιήσεις.

2. Φροντίστε να υπάρχει οπωσδήποτε μια ευλογοφανής σχέση ανάμεσα σε όλους τους παραλήπτες –– μια επαρκής δικαιολογία για το λόγο που κοινοποιήσατε σε όλους το θέμα. Το στοιχείο του Ψ.Π. εδώ είναι να φροντίσετε ώστε όλοι οι σχετικοί παραλήπτες να μη βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση ούτε στην ίδια υπηρεσία. Και, πάνω απ’ όλα, επιλέξτε κάποιοι από τους παραλήπτες να έχουν πολιτική, διοικητική, προσωπική ή όποια άλλη αντιπαλότητα με τους άλλους. Το πράγμα είναι απλό. Μην ξεχνάτε: Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες έχουν αντιπαλότητα με όλες τις άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

Μία από τις επιστολές –συνήθως η βασική, αλλά μπορεί και κάποια άλλη– φροντίστε να απευθύνεται ειδικά στο ιδιαίτερο γραφείο του όποιου ιθύνοντα. Είναι σημαντική τεχνική Ψ.Π. το να στείλετε εκεί την επιστολή.

3. Όλοι ή οι περισσότεροι από τους παραλήπτες θα αναγκαστούν –το λιγότερο– να πρωτοκολλήσουν την επιστολή, γιατί κανένας δε θα είναι σίγουρος τι ακριβώς θα κάνουν οι άλλοι σχετικά με το θέμα. Μην ξεχνάτε: έχετε να κάνετε με δημόσιους υπαλλήλους ή και με ιδιωτικούς, που οι περισσότεροι έχουν την ίδια ψυχολογία. Όχι μόνο θα την πρωτοκολλήσουν, αλλά θα ξεκινήσουν και μια εκτεταμένη μεταξύ τους εσωτερική αλληλογραφία προκειμένου να ενημερωθούν τι έκαναν οι άλλοι και τι θα πρέπει κάνουν αυτοί αναφορικά με το θέμα. Και σχεδόν σίγουρα όλοι ή οι περισσότεροι θα σας στείλουν και από μία κοινοποίηση αυτών των εσωτερικών επιστολών, μιας και είναι υποχρεωμένοι από το νόμο και τη γραφειοκρατία να το κάνουν.

4. Και μία από τις εσωτερικές κοινοποιήσεις θα φέρει το λογότυπο κάποιου «Ιδιαίτερου Γραφείου» κάπου Δυνατού! Οι άλλοι παραλήπτες δε θα μπορούν να ξέρουν τι σχέση έχετε εσείς με το γραφείο αυτό, ούτε και θα τολμήσουν να ρωτήσουν! Θα το παίξουν στα σίγουρα – δε θα ρισκάρουν μπλεξίματα, και η υπόθεση δε θα πάει στο καλάθι των αχρήστων. Θα απαντήσουν… 

5. Θαυμάσια! Τώρα βγάλτε αντίγραφα όλων των κοινοποιήσεων που λάβατε, και… κοινοποιείστε τα σε όλους τους άλλους! Αυτό θα γίνει περίπου ως εξής: «Αναφορικά με την υπ’ αριθ. τάδε, χρονολογίας τάδε, επιστολή μου, σας ενημερώνω ευπειθώς για τις απαντήσεις που έλαβα από τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες.» Το στοιχείο του Ψ.Π. είναι το να είστε λακωνικός, να μη δώστε καμία άλλη εξήγηση, και να μην κάνετε καμία αναφορά ή μνεία στο αρχικό σας αίτημα. Όταν θα λάβουν τόσες επιστολές από τόσες υπηρεσίες, ας ψάξουν να βρουν αυτοί την αρχική σας επιστολή που εξηγούσε ποιο ήταν το αίτημα. Φυσικά θα έχουν μεσολαβήσει εβδομάδες, όλα θα έχουν αρχειοθετηθεί στο μεταξύ, και κανένας δε θα θυμάται καν ποια είναι η υπόθεση. Πρόβλημά τους. Γιατί έχουν τα πρωτόκολλα και τ’ αρχεία; Ας τα βρουν – δεν είστε εσείς που τα χάσατε. 

6. Αν κάνουν το μοιραίο λάθος, να μη βρίσκουν την αρχική επιστολή ή αν σας ζητήσουν να επαναλάβετε το αίτημα, θα το κάνετε, αλλά με τις ανάλογες… κοινοποιήσεις και –φυσικά τις νέες διαμαρτυρίες σας επειδή χάθηκε η αρχική επιστολή σας! Σαν κερασάκι στην τούρτα, στείλτε τις διαμαρτυρίες σας και σε 2-3 εντελώς νέες υπηρεσίες, διαμαρτυρόμενοι που δε σας εξυπηρέτησαν οι προηγούμενες. Εννοείται ότι δε χρειάζεται να επαναλάβετε ποιο ήταν το αρχικό σας αίτημα. Ας το βρουν οι ίδιοι στα αρχεία και τα πρωτόκολλά τους. Γιατί τα ’χουν;

 Φυσικά –και πάντα– με κοινοποιήσεις σε άπαντες τους ενδιαφερόμενους! 

Και τέλος–

7. Αν θελήσετε να κάνετε κάποια ομαδική διαμαρτυρία, ποτέ μη στείλετε μία επιστολή με τριάντα υπογραφές, έστω και με τις σχετικές κοινοποιήσεις. Στείλτε τριαντα διαφορετικές επιστολές, με ελαφρά διαφορετικούς αποδέκτες, κατά προτίμηση σε διαφορετικές ημερομηνίες ή/και σε διαφορετικά ταχυδρομεία. Δώστε στους γραφειοκράτες το χρόνο για τριάντα διαφορετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου, τριάντα αρχειοθετήσεις και 3-5 x 30 κοινοποιήσεις σε πρώτη και μόνο φάση! Πού να φτάσει το πράγμα και σε δεύτερη ή τρίτη…

Αλλά… σε κάθε περίπτωση, η κάθε επιστολή ή κοινοποίηση πρέπει απαρεκλίτως να αναφέρει σε ποιους άλλους έχει κοινοποιηθεί. Αυτό είναι εκ των εξ ων ουκ άνευ στη συγκεκριμένη τεχνική Ψ.Π.

Συνεχίστε στο αυτό στυλ μέχρι πλήρους ικανοποίησης του αιτήματός σας ή  μέχρι να επικρατήσει το… πλήρες γραφειοκρατικό χάος!

 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

Όλα όσα συστήσαμε μέχρι στιγμής είναι εκείνα που απαιτούν οι αρχές από κάθε έντιμο πολίτη. Μήπως δε μας ζητούν να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα; Ε, αυτό κάνουμε! Μήπως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε άπαντες τους ενδιαφερόμενους για την πορεία της υπόθεσης; Ε, αυτό κάνουμε!

Αν, τώρα, όλα αυτά μεταφράζονται σε μια τεράστια δουλειά για τους γραφειοκράτες και σε πλήρες μπλοκάρισμα κάποιων μηχανισμών – ε, δεν φτιάξαμε εμείς τους κανόνες. Αυτοί τους έφτιαξαν, κι εμείς παίζουμε το παιχνίδι σύμφωνα με αυτούς.

Αν νομίζετε ότι ο Δαβίδ έκανε τίποτα το σπουδαίο σκοτώνοντας τον Γολιάθ με μια σφεντόνα, σημαίνει ότι δεν καταλάβατε καν πόσο απείρως πιο αποτελεσματική σφεντόνα μπορεί να είναι μερικές συνημμένες κοινοποιήσεις για το Γολιάθ της Γραφειοκρατίας.

Και δε θα μείνουμε μόνο στις σφεντόνες. Υπάρχουν και άλλες τεχνικές Ψ.Π. που ίσως να δούμε στο μέλλον.

Γ.Ρ.Ι.Φ.Ο.Σ.

(Για την επιμέλεια του κειμένου: Γ.Μ.)