Leave us a message


Sorry we are not available at the moment. Send us a message and we ll get back to you soon

Leave us a message
Επιστήμη και Μύθοι, J. Hale

Επιστήμη και Μύθοι

Επιστήμη και Μύθοι για τη Διατροφή και την Άσκηση

Συγγραφέας: Jamie Hale

Mετάφραση: Ανδρέας Ζουρδός

Το επιστημονικό πεδίο της διατροφής και της άσκησης

32,00 €
με ΦΠΑ

 

Πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ; Κάνει κακό το κορεσμένο λίπος; Πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης μπορεί να απορροφήσει ο ανθρώπινος οργανισμός σε ένα γεύμα; Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πάντα ευεργετικές; Καίει περισσότερο λίπος η αερόβια με άδειο στομάχι; Πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ; Κάνει η πρωτεΐνη πρόβλημα στα νεφρά; Γιατί είναι μύθος πως πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό ; Οι ίνες κάνουν καλό σε όλους; Παχαίνουν τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα; Προκαλεί η ινσουλίνη παχυσαρκία; Τι πρέπει να προσέχει κάποιος που θέλει να φτάσει σε χαμηλό ποσοστό λίπους; Ποιος ο ρόλος της αερόβιας προπόνησης;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντιούνται με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο σε ένα βιβλίο που συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την εμπειρία στην πράξη. Στο βιβλίο συμμετέχουν βαριά ονόματα της επιστήμης της διατροφής και της άσκησης, όπως ο διατροφολόγος Alan Aragon, ο βιοχημικός Δρ Layne Norton, ο εργοφυσιολόγος Lyle McDonald και οι φυσιολόγοι Will Brink και Bryan Haycock.

Διάσταση 14,5x21 - 480 σελίδες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου και την εισαγωγή του Ανδρέα Ζουρδού στο pdf που επισυνάπτεται στην ενότητα "Μεταφόρτωση" (δίπλα από το tab "Άλλες Πληροφορίες")

Ακολουθεί η κατατοπιστικότατη εισαγωγή του συγγραφέα:

Εισαγωγή

Οι πάντες σήμερα έχουν κάποια συμβουλή για την γυμναστική να προσφέρουν – ιστότοποι, τηλεόραση, εφημερίδες, ο καλύτερος σας φίλος, καθηγητές πανεπιστημίου, οι κουρείς, οι μηχανικοί, οι προσωπικοί γυμναστές, οι διαιτολόγοι, κ.ο.κ. Η διαμάχη είναι έντονη μεταξύ των φανατικών των διατροφών που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και των διατροφών που είναι ψηλές σε υδατάνθρακα. Οι θιασώτες των χαμηλών και των υψηλών επαναλήψεων είναι βέβαιοι για τις μεθόδους τους. Θα μπορούσα να συνεχίσω για αιώνες αναφέροντας διάφορες διαμάχες που συγκλονίζουν την βιομηχανία του fitness. Όλες αυτές οι αντιφατικές μεταξύ τους πληροφορίες καθιστούν δύσκολο στο κοινό να καταλήξει στο τι είναι σωστό και τι λάθος.

Αυτό το βιβλίο διεκπεραιώνει όλη αυτήν την δουλειά που εμπεριέχει το να καταλάβεις τι είναι σωστό και το λάθος με το να συνδυάζει γνώσεις που είναι “από τα χαρακώματα”, και πρωτογενή επιστημονικά δεδομένα. Πολλοί θα βρεθούν σε έκπληξη όταν διαπιστώσουν πως ότι πίστευαν για την διατροφή και την γυμναστική για χρόνια ήταν τελείως λάθος. Μία άποψη δεν είναι απαραίτητα σωστή επειδή ο προπονητής σας, ή ο καθηγητής του πανεπιστημίου σας ή το αγαπημένο σας περιοδικό την διατυπώνει. Πόσες φορές έχετε ακούσει τις εκφράσεις “όλοι το λένε” ή “το έχω ακούσει από πολλούς” ;

Όταν κάποιος σας λέει κάτι, ή όταν όλοι λένε το ίδιο πράγμα, το αποδέχεστε ως ευαγγέλιο χωρίς ερωτήσεις, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον με ένα σοβαρό πτυχίο ή μία σχετική διαπίστευση, με φήμη πως είναι πάντα σωστός, ή πως ξέρει τι λέει. Σας συνιστώ με θέρμη να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. Αν ανησυχείτε πως θα προσβάλλετε κάποιους ανθρώπους, ή πως θα κάνετε τους ήρωες σας να δυσφορήσουν, καλύτερα να μείνετε σε έναν ρομποτικό τρόπο σκέψης και να αποδεχτείτε πως πιθανότατα δεν θα βρείτε ποτέ την αλήθεια. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, υπέθετα πως κάποιες απόψεις ήταν σωστές χωρίς καν να περνάω την επιφάνεια των πραγμάτων. Γράφοντας αυτό το βιβλίο, οι απόψεις μου έχουν αλλάξει σε πολλά θέματα. Είμαι σίγουρος πως όταν θα το διαβάσετε θα αλλάξουν και οι δικές σας.

Έχω μερικές συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βιβλίο. Για αρχή, χρησιμοποιείστε την λίστα των περιεχόμενων. Είναι πολύ αναλυτική και καθιστά εύκολη την ανεύρεση των πληροφοριών που θέλετε. Αυτό θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο και μειώνει την ανυπομονησία που υπάρχει όταν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο θέμα. Δεν χρειάζεται να διαβάσετε το βιβλίο στην ακριβή σειρά που παρουσιάζονται οι πληροφορίες για να αποκομίσετε το μέγιστο από αυτό (αν και αν το επιλέξετε να το κάνετε έτσι, δεν υπάρχει πρόβλημα). Κάποιοι ίσως βρουν χρήσιμο να διαβάσουν ένα τμήμα του βιβλίου τώρα και το υπόλοιπο αργότερα.

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε άνετα να χωριστεί σε τρία ή τέσσερα βιβλία. Το έγραψα έτσι ώστε και τα άτομα με βασικές γνώσεις, και τα άτομα με προχωρημένες γνώσεις να ωφεληθούν. Συμβουλεύω τους αναγνώστες που έχουν βασικές γνώσεις να διαβάσουν προσεκτικά τα βασικά κεφάλαια πρώτα. Τα κεφάλαια 2,5 και 9 είναι πολύ χρήσιμα και για τα δύο επίπεδα γνώσεων, ειδικά αν το χόμπι σας είναι το ξεδιάλυμα μύθων. Αυτά τα κεφάλαια επίσης παρέχουν βιβλιογραφία για τις φιλικές σας διαμάχες με καθηγητές, προπονητές, αυτόχρηστους ειδικούς του διαδικτύου, ή οποιονδήποτε θέλει να σας ρίξει στάχτη στα μάτια. Το παράρτημα 1 δεν είναι βασικό για όσους έχουν βασικές γνώσεις και δεν θέλουν να εμβαθύνουν. Παρ’ όλα αυτά, όσοι θέλουν να εμβαθύνουν με τις έρευνες, θα το βρουν πολύ χρήσιμο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του πώς το βιβλίο μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιον, αλλά όπως και να έχει μη βιαστείτε να το τελειώσετε. Διαβάστε το με το πάσο σας και απολαύστε το.

No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.