.

.

Το Σχήμα Πρωθύστερο

Το Σχήμα Πρωθύστερο

22,00 €

Θανάσης Βέμπος

Λες και θα μπορούσε να έχει «νορμάλ δομή» μια έρευνα που έχει σχέση με τη φύση του Χρόνου…
Μια ρηξικέλευθη έρευνα χωρίς «νορμάλ δομή».

(Εκδόσεις "Άλλωστε")

Ποσότητα

Συγγραφείς

Κυκλοφορεί από 10 Φεβρουαρίου 2016

Η έρευνα αυτή δεν διαθέτει ένα κεντρικό «αφήγημα». Ούτε κεφάλαια, αλλά ενότητες που άλλες φορές μοιάζουν ομαλά αλληλοδιαδεχόμενες κι άλλες φορές εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να αναλυθούν-επεξηγηθούν-περιγραφούν τα θέματα και τα υποθέματα που προσεγγίζονται. Τα οποία είναι ταυτόχρονα και αλλοπρόσαλλα και αλληλένδετα.

Λίγες λέξεις-κλειδιά:
Πρόγνωση, Συγχρονικότητα, Διαστάσεις Χρόνου, Simulacra, προσωπικές εμπειρίες μου, Παροντισμός, Project Timeslip, μαγεία/επιστήμη, pixilation, VALIS, Σχέδιο Apollo, Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο, ΣΑ4 (κι όσοι καταλάβουν). Σημείο Αγκίστρωσης (παρομοίως), Evestra, Μνήμη, Μνημόνιο (όχι αυτό, το άλλο), Ψυχοκίνηση, Childhood’s End, Χρονοτάξιδα, Φαινόμενο Μαντέλα, Συγχρομυστικισμός, Πόλεμος των Λέξεων και το επερχόμενο κβαντικό άλμα της ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο).

Απόσπασμα από το βιβλίο:
"Ξέρω πιο πολλά απ’ όσα φαντάζεστε για την ευγενή επι­στήμη της Προπαγάνδας ώστε να γνωρίζω ότι μια ασαφής, πλην όμως ισχυρά συναισθηματικά φορτισμένη, λέξη αποτελεί το συστατικό του ιδανικού συνθήματος, ιδιαί­τερα όταν συνδυάζεται με τη μετρική (στίχο & ρυθμό). Το σύνθημα είναι η μαγική φράση που πυροδοτεί συνειρ­μούς. Και φυσικά στο περιβάλλον της ΣΑ4, τα εξαρτημένα αντανακλαστικά, οι εξαρτημένοι συνειρμοί, έχουν την τιμη­τική τους.

Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού «σκέφτεται» πλέον μόνο με εξαρτημένα αντανακλαστικά, κάτι που στην ψυχολογία ονομάζεται conditioning (κάτι σαν τα σκυλιά του Παβλόφ ένα πράμα). «Σκέφτεται» με συνθή­ματα, «συνεννοείται» και «ενημερώνεται» με ευνουχισμένες ή/και παραμορφωμένες λέξεις. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει υποστεί conditioning που θα ζήλευαν ακόμα και οι ιθύνοντες στο "1984" του Όργουελ. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ναι, το ξέρω, στον κόσμο του "1984" θα με είχαν ήδη μπαγλαρώσει πολύ προτού γράψω αυτές τις αράδες, αλλά ένας έξυπνος χειραγωγός γνωρίζει πόσα «μπό­σικα» πρέπει να αφήνει στον έλεγχό του. "

Διαστάσεις: 14,5 x 21 εκ. - 240 σελίδες
ISBN 978-618-82419-0-9

Είδατε

Βαθιά στο ανθρώπινο ασυνείδητο υπάρχει μια διάχυτη ανάγκη για ένα λογικό Σύμπαν, ένα Σύμπαν που να έχει νόημα. Αλλά το πραγματικό Σύμπαν είναι πάντα ένα βήμα πέρα από τη λογική.

Image Testimonial

Frank Herbert

Αμερικανός Συγγραφέας

Ένα πανόραμα απείρου χρόνου ξανοίγεται μπροστά μας, με όλο τον τρόμο αλλά και μ’ όλες τις υποσχέσεις του. Μερικά μυαλά θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, μερικά όχι. Εδώ έγκειται κι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς που θα κληρονομήσουν το Σύμπαν και σ’ εκείνους που δεν είναι παρά μονάχα έξυπνα ζώα.

Image Testimonial

Arthur Clarke

Αμερικανός συγγραφέας

Η πιο καταπιεσμένη μειονότητα όλης της γης είναι οι άνθρωποι που μπορούν και σκέφτονται για λογαριασμό τους.

Image Testimonial

Γιώργος Μπαλάνος

Έλληνας συγγραφέας, ερευνητής και μεταφραστής

Σχετικά βιβλία ή είδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: