Leave us a message


Sorry we are not available at the moment. Send us a message and we ll get back to you soon

Leave us a message
Ο Λαβύρινθος του Αίματος
Ο Λαβύρινθος του Αίματος

Ο Λαβύρινθος του Αίματος

Θανάσης Βέμπος

Νήματα Νοήματος της Τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό συγχρονικοτήτων που σκιαγραφεί την ύπαρξη μιας εντυπωσιακής εικόνας.
Ένα πλέγμα συνειδητών και ασυνείδητων κινήσεων παικτών και πιονιών στη σκακιέρα της Μορφοδιάταξης.
Μια διαδρομή που περνά ανάμεσά μας, και μπορούν να την εντοπίσουν κυρίως όσοι μπορούν να δουν "Με Άλλα Μάτια".

25,00 €
με ΦΠΑ

 

"Το παράξενο, το μυστήριο και το αίνιγμα είναι όχι μόνο το αλατοπίπερο της ζωής αλλά και η ίδια η πεμπτουσία της" ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΜΠΟΣ

Διάστ.: 14,5x21 εκ., 326 σελ., ISBN 978-618-5253-71-4


Χριστίνα Σαββανή, Locus-7 (απόσπασμα από τον πρόλογο):
«ΔΕΝ σ’ έπιασαν ακόμα;» Με τη φράση αυτή ο Γιώργος Μπαλάνος υποδεχόταν τους επισκέπτες στο γραφείο μας επί δεκαετίες. Μπορεί στον μη σχετικό με μας να φαινόταν ένα απλό πείραγμα, αλλά η ουσία του ήταν πολύ πιο σοβαρή, κρυμμένη κάτω από το, ενίοτε δηλητηριώδες, χιούμορ του Μπαλά-νου, και αφορούσε το μπερδεμένο κουβάρι της Τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
    Ο λαβύρινθος της σχετικής ιστορίας, όμως, ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια ήδη. Πήρε παράξενες διαστάσεις μέσω των ερευνών του τις δεκαετίες του ’60 και ’70 αρχικά και έως το 2020. Από τις τόσο ταραγμένες εκείνες εποχές και έως σήμερα, μόνο ένας άνθρωπος με τις γνώσεις και τις ικανότητές του θα είχε καταφέρει, όχι απλώς να βγει αλώβητος, αλλά και να παίξει σημαντικό ρόλο, σε βάθος τόσων δεκαετιών. Και, φυσικά, να μας αποκαλύψει τόσο παράξενες πτυχές.
    Η φράση εκείνη, πάντως, έκρυβε την ανησυχητική παράμετρο αρκετών συλλήψεων ή και θανάτων πρωταγωνιστών και κομπάρσων που ενεπλάκησαν στο θανάσιμο χορό ελληνικών και ξένων Μυστικών Υπηρεσιών και ακραίων ομάδων, ανθρώπων εξουσίας, αλλά και ανθρώπων της Σκιάς... Όσοι κινήθηκαν χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τούς άγραφους κανόνες αναφορικά με το Μεγάλο Παιχνίδι πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Δεν μπορούμε κι εμείς να τους καταδικάσουμε εντελώς, διότι ελάχιστοι τους γνωρίζουν ή τους εφαρμόζουν αποτελεσματικά. Το κάνει, βεβαίως, η ίδια η ζωή για λογαριασμό τους.
(...)
Σε αυτόν τον αθέατο πόλεμο έχουμε «κάστρα που θεμελιώθηκαν από χέρια γιγάντων» για λογαριασμό μας, στα οποία μπορούμε και πρέπει να συμπεριλάβουμε και νέα «δομικά υλικά». Γιατί τούτος ο πόλεμος αφορά όλους μας. Ο Θανάσης Βέμπος, εκτός από πολλά χρόνια ερευνητής κι έμπειρος συγγραφέας, είναι και συγχρομυστικιστής. Οι έρευνές του στο θέμα ξετυλίχθηκαν ήδη εντυπωσιακά στο αντιπροσωπευτικό έργο του, το βιβλίο «Νήματα Νοήματος».
Έχοντας δει από κοντά το πώς μορφοποιήθηκαν οι παράξενοι συσχετισμοί των νημάτων της τρομοκρατίας γύρω από τον Μπαλάνο και το Locus-7, σε συνδυασμό με τη δική του ευρύτερη προσέγγιση στο θέμα, το πλούσιο αρχείο και τις μελέτες του, μας προσφέρει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη οπτική. Σφυρηλατεί ένα επιπλέον συγχρομυστικιστικό δομικό υλικό για το κάστρο μας.
Αναδεικνύει, πρώτη φορά στην Ελλάδα, το «Λαβύρινθο του Αίματος», της Μορφοδιάταξης® στο χώρο της Τρομοκρατίας στη χώρα μας. Ρίχνει φως σε κάποιες... υποφωτισμένες έως τώρα παραμέτρους που αξίζει να συνυπολογίζονται στη γενική εικόνα. Εκτός των άλλων, το βιβλίο αποτελεί παράλληλα μια ιστορική ανασκόπηση της περιόδου δράσης των ομάδων εκείνων, αλλά και συμβολισμών και άλλων ιστορικών στοιχείων. Μόνο που, τελικά, σκιαγραφεί και μια ιστορία που θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά, και που αξίζει να μελετηθεί ως το τέλος. Ένα τέλος, όμως, που ίσως να μην έχει ακόμα γραφτεί, όπως καταλήγει σοφά και ο συγγραφέας.


Γράφει ο Θανάσης Βέμπος στο 1ο Κεφάλαιο:
Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, πέρα από την πολιτική και κοινωνιολογική ανάλυση, υπάρχουν και άλλα επίπεδα, πολύ πιο «αλλόκοτα». Και δεν αναφέρομαι εδώ στην βολική καραμέλα της συνωμοσιολογίας που είναι πολύ της μόδας σήμερα. Αλλά πέραν του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και της ατόφιας ανοησίας, ο ερευνητής του χώρου γνωρίζει καλά πως ο κόσμος της Δύναμης και της Εξουσίας (κοσμικής και αλλοκοσμικής) έχει πολλές εκφάνσεις και υποχώρους που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Υπήρχαν πάντα ομάδες, αδελφότητες, τάγματα, εταιρείες και στοές που δρούσαν στα παρασκήνια έχοντας άμεσες σχέσεις με πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Πάλι ο Γιώργος Μπαλάνος περιέγραψε στο βιβλίο Η Σκιά του Κθούλου (εκδ. Locus-7) , αυτό το «ρεύμα διπλής κατεύθυνσης», ή το «μαγικοπολιτικό κύκλωμα εξουσίας» ως εξής:
«Στις αληθινές Αδελφότητες Δύναμης υπάρχει ένα ρεύμα διπλής κατεύθυνσης: πρώτον, οι ίδιες οι αδελφότητες επιδιώκουν να «φυτέψουν» μέλη τους σε χώρους καθαρά κοσμικής εξουσίας: πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς κ.λπ. Αυτό διαμορφώνει το ρεύμα της μιας κατεύθυνσης. Δεύτερον, τα πρόσωπα που ανήκουν ήδη στους χώρους κοσμικής εξουσίας επιδιώκουν να μπουν σε κάποια από αυτές τις Αδελφότητες Δύναμης είτε γιατί έχουν αληθινό ενδιαφέρον, είτε γιατί τους προσφέρονται ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ή προοπτικές αύξησης της εξουσίας τους. Αυτό διαμορφώνει το ρεύμα της άλλης κατεύθυνσης. Συνεπώς εδώ έχουμε μια διαρκή ανατροφοδότηση και διπλή ροή από το χώρο της κοσμικής εξουσίας προς το χώρο απόκρυφης δύναμης και το αντίστροφο».
Το βέβαιο είναι πως η τρομοκρατία (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), είχε πολλές τέτοιες υπόγειες διασυνδέσεις. Οι χώροι αυτοί είναι πραγματικά σκοτεινοί και από ένα σημείο και μετά επικίνδυνοι. Όμως όλα τα στοιχεία που θα δούμε υπάρχουν σε κοινή θέα. Στο βιβλίο αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που δεν μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο ή σε δημοσιευμένα κείμενα στον τύπο και σε βιβλία! Μοναδική εξαίρεση κάποιες πληροφορίες που προήλθαν από εμπειρίες άλλων και για τις οποίες ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για τη δημοσίευση, ειδάλλως αναφέρονται ανώνυμα. Αλλά για όλα αυτά, απαιτείται η χαρτογράφηση της Μορφοδιάταξης προκειμένου να γίνουν ορατά. Αν μη τι άλλο, είναι μια συναρπαστική περιπλάνηση που θα δείξει πως τα ορατά πολιτικά και κοινωνικά συμβάντα είναι απλώς η παροιμιώδης κορυφή του παγόβουνου.

*** "Οι συνηχήσεις είναι τα μυστικά νήματα που συνδέουν τα γεγονότα και τις εμπειρίες μέσα στο χώρο και στο χρόνο, αιτιοκρατικά και συγχρονικά. Όσο περισσότερο αποκτάς την περίφημη Μαγική Συνείδηση, τόσο πληρέστερα αντιλαμβάνεσαι την συνολική εικόνα. Οι συγχροσυνάψεις είναι γέφυρες νοήματος ανάμεσα στα γεγονότα και τα φαινόμενα. Η όλη εικόνα μοιάζει με ένα τιτάνιο καλειδοσκόπιο. Η κάθε εικόνα που σχηματίζεται από τις ψηφίδες είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Και μόλις ανακαλύψεις το μοτίβο, αυτό μεταβάλλεται και δεν πρόκειται ποτέ να το ξαναδείς." ***

No reviews

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.