Leave us a message


Sorry we are not available at the moment. Send us a message and we ll get back to you soon

Leave us a message
Blog navigation

Latest posts

 
Sort by:
  • Ο Μαγικός Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
    Ο Μαγικός Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

    Μάγοι, πνευμαστικές, μέντιουμ και μαγικές τελετουργίες στην υπηρεσία της νίκης των πρωταγωνιστών του την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου,   τόσο του Χίτλερ όσο και των Συμμάχων, Δυτικών και Ανατολικών.

    Read more
  • Pazuzu, ενας αμφιλεγόμενος δαίμονας
    Pazuzu, ενας αμφιλεγόμενος δαίμονας

    Κάποτε οι δαίμονες ήταν άσαρκες μεν, ευφυείς δε, οντότητες, δηλαδή πνεύματα που βρίσκονταν ανάμεσα στους κόσμους των θεών και των ανθρώπων ενώ δρούσαν συχνά ως γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσά τους. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική κοσμοθεωρία για παράδειγμα, ήταν κατώτεροι των θεών αν και αθάνατοι. Κάποιες φορές τιμωρούσαν τους ανθρώπους και κάποιες άλλες τους ενθάρρυναν στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν το δυναμικό τους. Επομένως δεν ήταν όλοι οι δαίμονες κακοί και ακόμα και αυτοί που...

    Read more
  • Στοιχειωμένες μηχανές
    Στοιχειωμένες μηχανές

    Όμως, τι συμβαίνει όταν ο υπαρξιακός αυτός δεσμός με τα δημιουργήματά μας διακόπτεται; Όταν οι μηχανές αυτονομούνται και μοιάζουν ν’ αποκτούν μια δική τους ζωή; Τότε προκύπτουν χάσματα. Και μέσα απ’ αυτά, τα φαντάσματα και οι δαίμονες που εξορίσαμε πέρα απ’ το φωτεινό κύκλο της εκλογίκευσης του κόσμου, επανέρχονται θριαμβευτικά και γεμίζουν το αντιληπτικό κενό που δημιουργεί η απρόβλεπτη συμπεριφορά των ανθρώπινων αυτών δημιουργημάτων:

    Read more
  • ερικ φρανκ ρασσελλ: ψυχολογικοσ πολεμος στην επιστημονική φαντασία
    ερικ φρανκ ρασσελλ: ψυχολογικοσ πολεμος στην επιστημονική φαντασία

    Οι τεχνικές στρατηγικής και ψυχολογικού πολέμου που περιγράφονται τόσο στη «Σφήκα» όσο και στα «Ζωντόβολα» είναι αξεπέραστες, μα πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμες διαχρονικά. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου εξετάστηκε ως σοβαρή πιθανότητα, από τις αμερικανικές αρχές, να απαγορευτεί η κυκλοφορία της «Σφήκας», εξαιτίας των εύκολων κι εφαρμόσιμων μεθόδων ανταρτοπολέμου και των αδυσώπητων τακτικών που αναφέρονται στο βιβλίο. Όμως, ο ίδιος ήταν βαθιά ανθρωπιστής, όπως φαίνεται και στο διήγημα «Κάπου...

    Read more
  • Η ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
    Η ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

    Στις μέρες μας υπάρχουν δυο κυρίαρχοι τρόποι με τους οποίους το υπερφυσικό συνδέεται με την ηλεκτρική τεχνολογία. Οι κυνηγοί φαντασμάτων πιστεύουν ότι τα φαντάσματα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ότι αποτελούνται από ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Δεύτερον, πιστεύουν ότι υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στα παραφυσικά ή υπερφυσικά φαινόμενα και στις ηλεκτρονικές μηχανές της εποχής μας.

    Read more
  • Η προέλευση των μαγικών συμβόλων στα καπάκια των δρόμων
Showing 7 to 12 of 59 (10 Pages)
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Product added to compare.